nov. 30. 2009

Idag tog det mig nästan 2 timmar att gå hem från jobbet, annars brukar det ta 30-45 minuter. Jag har ingen aning om vad jag egentligen gjorde på vägen hem.

Det är ungefär vad jag har åstadkommit idag, jobbat, gått hem och tvättat lite. Nu ska jag snart sova.
Godnatt.


nov. 29. 2009. Thanksgiving middag!

Nu har vi ätit vår thanksgiving middag och vi sitter alla och gnäller över hur mätta vi är! Himla gott var det!
Kalkon, äggtoddy, potatismos, pasta, ärtor, majs kokade med smör och en massa annat. Nu sitter vi och väntar på att vår äppelpaj ska bli klar.
Sen ska vi äta det tillsammans med hemmalagad vaniljsås (som jag har gjort!) och glass :D

nov. 29. 2009. Arnotts

Ringde nyss till Teddan för att dom hade glömt att sätta upp mig på schemat för nästa vecka. Hon sa att hon skulle säga det till chefen och be dom ringa upp mig igen. Så dom ringde mig nyss och sa att jag skulle jobba i en av dom andra affärerna nästa vecka för dom ansåg att jag var mest lämpad för den affären. Det känns bra att dom faktiskt ger mig förtroendet till att åka till en annan affär och hjälpa till när dom är ont om folk. Det känns som om dom skickar dit mig för att dom anser att jag kan göra ett bra jobb där :)

Nu ska jag gå och köpa bakpulver och vaniljsocker så att jag kan göra äppelpaj ikväll!

nov. 29. 2009. Elinhjärtakalkonen

Våra förberedelser är i full gång och jag har hittat det jag gillar bäst. Kalkonen!
Vi hade en fin stund tillsammans, medans dom andra försökte komma på hur ugnen fungerade.
Jag sa några värmande och lugnande ord till honom och sa att jag ska älska varje liten bit av honom ikväll.









nov. 29. 2009

Gårdagen var trevlig. Jag och Silke gick och mötte upp hennes vänner. Sen gick vi först till ett ställe som heter The Globe, men där kunde vi inte vara alltför länge för vi kunde knappt andas så mycket folk där var. Så vi bestämde oss för att gå till Whelans istället, det kostade 10€ för att komma in, bara för att vi råkade komma 15 minuter försent. Vi tyckte inte att det var värt det, så vi gick till Turks Head istället och mötte upp de andra tjejerna som bor här i huset och deras vänner. Sen var vi där hela kvällen. Vid 3 gick jag och Silke hem i ösregnet.

Nu har vi nyss börjat på vår Thanksgiving middag som vi ska ha ikväll. Bilder kommer på vår nya vän, kalkonen.


Silke, jag, Laura


Charlotte


Loïc, Laura, Lauras pojkvän Marko, Nate (tror jag han heter)

nov. 28. 2009

Kom hem från jobbet för en stund sen och nu har jag ätit lite mat.
Nu ska jag göra mig i ordning och sen ska jag och Silke gå ut ikväll. Jag är ledig imorgon nämligen, så ikväll satsar jag på att bli lite odräglig :)
Jag tappade min mobil i vårt köksgolv innan, det blev en stor spricka i skärmen. Fy tusan vad arg jag är på mig själv. Även fast det inte var mitt fel, för den låg i fickan och ramlade bara ut helt plötsligt. Men ändå, sjukt irriterande.

Nej nu måste jag skynda mig!
Vi hörs imorgon! Puss!

nov. 28. 2009

Godmorgon! Är otroligt nog pigg idag! Till och med när klockan ringde klockan 8 så var jag pigg! :)
Ska snart gå ner till Teddan och jobba. Jag gillar inte riktigt det, jag får klädångest varenda gång, man måste ha deras kläder, har man inte det så får man bara ha svart och så ska man klä upp sig som om man skulle gå på fest. Jag gillar inte att klä upp mig så mycket och mina converse får jag inte ha! Nej, strängt förbjudet även fast jag har erbjudit mig att jag ska tvätta dom först och göra dom snygga. Jag vill vara kille! Dom får minsann ha converse! Tacka vet ja caféet, där bryr dom sig då inte.

Nej, nu har jag gnällt färdigt för idag. Nu ska jag sminka mig och sen gå och jobba röven av mig till klockan 7 ikväll.

Hejsvej!

nov. 27. 2009. Hemma

Jag ska inte gå ut ikväll. Jag och Silke satt och velade i en timme ungefär, hon hade en massa skolarbete att göra och jag är nog mest bara lat. Så vi kollade ut och såg att det regnade, vilket avgjorde vårt val, stanna hemma.

Imorgon ska jag festa iaf! Nu ska jag försöka sova. Imorgon ska jag jobba hela jäkla dagen och jag är inte alls sugen på det. Men, jag måste ha pengar!

Godnatt.



Jag har världens bästa morgontofflor.


nov. 27. 2009

Nu har jag bott här i Dublin i 2 månader :)

Idag har jag jobbat, polisen var där och hängde ett tag. Dom har numera tagit fast rånaren. Antar att dom fick fast honom på min finfina beskrivning!

Efter jobbet gick jag och köpte täcke, kuddar och sängkläder till Axel och Anna. Nu är det bara madrassen som saknas! Sen är jag redo att ta emot dom här!

Nu ska jag gå och laga nudlar, ikväll kanske jag och Silke ska gå ut en runda, om vi pallar.

nov. 26. 2009

Jobbat hela dagen. Först 8-11 på caféet och sen 16-21.30 på Teddan. Det var skönt att vara ledig några timmar där mitt på dagen.

Har egentligen ingenting att säga idag, då det inte har hänt något intressant. Eller jo! Jag fick lön idag, alltid något. Dock läggs allting undan till hyran, så dom pengarna ser jag snart inte längre.
Nu ska jag snart sova, imorgon ska jag bara jobba på caféet, 8-14. Sen kanske jag skulle träffa Grace på kvällen.

Imorgon är det bara en vecka kvar innan Anna och Axel kommer! :D

Godnatt!

nov. 25. 2009

Jag lever! Ingen rånare idag inte. Jobbade mellan 8-11 idag, jag och Jenna planerade hur vi skulle göra om det kommer en rånare ännu en gång. Hälla skållhett vatten på honom ansåg vi var bästa lösningen!

Efter jobbet så gick jag hem, sen råkade jag somna i några timmar och nu har jag nyss ätit lite mat och ritat en karta till Anna och Axel så att dom hittar till mitt jobb när dom kommer hit nästa fredag. Vi får se hur det går, kartan är himla vacker iallafall.
Om en timme ska jag vara nere på Teddan och gå på något jäkla personalmöte. Jag vill verkligen inte och det ösregnar ute. Men det var tydligen hiiiiimla viktigt att man kom dit.

Mitt Spotify fungerar igen och det gör mig glad!

nov. 24. 2009. trashed

Nu ska jag ut och svänga lite på dom lurviga!
Skippade förfesten hemma hos Leo och har haft förfest här hemma istället bestående av ett glas flädersaft och Ullared. Det där kallar jag en riktig förfest! :)
Vi hörs imorgon, om jag inte är död efter jobbet. Antingen pågrund av trötthet eller en rånare. Man vet aldrig!

nov. 24. 2009. rånare fortsättning!

Kan ju även meddela att jag är världens sämsta på att beskriva människor. Polisen frågade ju oss idag hur han såg ut som försökte råna oss. Jenna gav en jättefin och lång förklaring, min var. "Han var ful, tjock, hade finnar och lät som en utvecklingsstörd människa".
Fick en klapp på axeln av min chef som sa att det var en himla bra beskrivning.

nov. 24. 2009. rånare

Jo som jag sa i förra inlägget så jobbade jag över några timmar och dagen har varit spännande.
Nu kommer mina lilla förklaring till varför.
Idag när jag var på jobbet, kommer det in 1 kille och försökte råna oss. Det var det mest patetiska försöket då han hotade oss med en sån där liten kniv som man sprätter upp lådor med. Iaf, han viftade lite med kniven mot Jenna och skrek att han ville ha pengarna. Både jag och Jenna reagerade på samma sätt genom att säga "VA?!". Han viftade då lite till och skrek ännu en gång att han ville ha pengarna. Jenna sa då, dumt nog, "Nej!". Han blev lite arg och slängde vår kassamaskin i golvet och sparkade lite på den och skrek att han ville ha pengarna. Jag och Jenna bara stod och glodde på honom och sen sprang han iväg. Jag tog då direkt upp telefonen och ringde polisen och vår chef.
Jenna pratade lite med en kille som gick in i butiken bara sekunden innan rånarkillen och bjöd honom på en coca cola. Sen kom vår chef och polisen och fingeravtryckskillen och vi förhördes och någon annan kille skulle komma och fixa övervakningskamerabanden. Sen stannade jag kvar där ett tag, för att inte lämna Jenna ensam om han skulle komma tillbaka.

Nu ligger jag hemma i min säng och ska sova en liten stund. Himla spännande dag minsann! :)

nov. 24. 2009

Idag har varit en spännande dag och jag fick jobba över någon timme.
Julfesten i söndags var helt okej. Stack hem till Hala, en avd om svenska tjejerna som jobbar där, efter jobbet. Vi åt lite och gjorde oss i ordning. Sen ringde vi efter en taxi som skulle ta oss ner till puben, som julfesten skulle vara på. Det tog sjukt lång tid att komma dit, då vi satt fast i bilkö, bara för att det var en Beyonce konsert i närheten av där Hala bor. Så vi kom dit lite sen och hann bara vara där i någon timme innan det var slut. Gratis drinkar fick vi iallafall och det är ju alltid något!

Igår jobbade jag först på caféet från 8-11 sen på Teddan mellan 12-19. Sen gick jag hem, pratade lite på skype och sen somnade jag.

Ikväll ska jag kanske gå ut, om dom andra är sugna. Vi får se, jag är lite sugen iallafall! :)


nov. 22. 2009

Har nyss pratat lite med mami.
Nu ska jag springa ner till jobbet och jobba röven av mig i några timmar.
Ikväll blir det som sagt julfest och jag kommer antagligen att vara död imorgon.
Puss

nov. 21. 2009. lördag

Jag känner mig som en gammal tant just nu. Det är lördagkväll och jag sitter hemma i min säng och har aldrig njutit av att inte göra något en lördagskväll som just ikväll. Mina ben värker och enligt min stegräknare så går jag ungefär 15000 steg per dag, och då har jag inte på mig den under tiden som jag jobbar, vilket resulterar i ben som värker och fötter som värker (och stinker).
Har varit och jobbat idag, 10.30-19.20. Sen jag har kommit hem så har jag lagat mat, ätit mat, duschat och suttit i min säng med datorn större delen av tiden.
Nu har jag nyss packat klart allting tills imorgon, ordnat upp vilka kläder som jag ska ha på jobbet imorgon, julfesten imorgon, jobbet på caféet på måndag förmiddag och vilka jag ska ha sen på Ted Baker på måndag eftermiddag när jag jobbar där.

Hittade en klänning innan idag när jag sprang runt som en galning på min lunch. Det blev en fin liten mus-i-kaneten klänning (som pappa skulle kallat det) med lite spets på. 
Nu är det bara masken som saknas tills imorgon! Får springa och leta på min lunch imorgon. Funderar på att ta en daggmask, om jag hittar någon. Hehe.
NU VAR JAG ROLIG! Tycker jag själv iallafall och i bästa fall Anna också, för hon har lika dålig humor som jag.

Påtal om Anna om 2 veckor är hon, igen, och denna gången följer hennes boifränd Axel också med och dricker öl med mig.




nov. 21. 2009

Godmorgon!
Sitter i min säng nu och snyter och snyter och snyter mig och vet att jag egentligen måste börja mig iordning. Min näsa är igentäppt med snor, inte så värst mysigt.
Om en halvtimme ska jag gå ner mot Ted Baker och jobba i flera timmar, jag är inte sugen på det överhuvudtaget!
Det är storm och regn här idag också har jag fått höra från säkra källor, själv har jag inte velat titta ut än.
Stack på festen igår, men stack hem och sov efter bara någon timme.

På söndag är det julfest på Ted Baker, alla måste ha en mask på sig, tydligen. Löjligt tycker jag. Och alla ska vara så jääääääääkla uppklädda så jaha nu måste jag köpa en ny klänning, för jag har bara en med mig och den är inte så fancy. Hata att alla jädra irlänadare alltid ska klä upp sig som om det vore bal varje gång dom ska på lite party.

Kan jag inte bara få komma i leggins, tröja och converse?

nov. 20. 2009. fest?

Det blir inte så mycket uppdatering här nu för tiden, men jag har inte gjort så mycket i veckan förtuom jobbat och det är ju inte så intressant.
Sitter fortfarande och funderar på om jag pallar fest ikväll eller inte. Är inte så pepp på det, men vill inte bara sitta hemma heller. Fast det är ganska nära så jag kanske borde. Beslutångest som tusan har jag.

Nov. 20. 2009

Hemma på mellanlandning igen. Jädra farande på mig!
Dagen på caféet har varit bra, stressig morgon och lugnt resten av dagen.
Nu ska jag göra mig iordning och gå till Ted Baker och jobba.
Ikväll blir det 21 års fest, kanske? Om jag pallar.
Vi får se! :)

nov. 19. 2009

Nu är jag hemma på lite mellanlandning! Har nyss slutat jobba på caféet och nu är jag bara hemma och ska byta kläder och lite så, sen ska jag gå och jobba på Ted Baker, V.I.P kväll är det där ikväll, så jag slutar inte förrän halv 10.
Gå inom skattegrejset får jag inte glömma bort heller. viktigt!

nov. 18. 2009.

Vaknade upp av huvudvärk imorse, nej det är inte svinisen, tror bara att jag sovit för mycket igår.
Men gick upp tog en huvudvärkstablett och gick till jobbet. Jobbade några timmar och sen gick jag inom det andra caféet och pratade lite med chefen. Han sa att dom har ju varit oroliga för min ålder innan, att jag kanske var för ung, men att det helt har ändrats nu, att dom verkligen gillar mig och att det fungerar bra med mig! Så imorgon ska jag dit en timme under dagen och börja på min barista utbildning. Skoj!

Nu ska jag snart ta och städa i köket, min tur denna veckan. Tråkigt som tusan, men måste göras!

nov. 17. 2009. Rykten

Haha, detta är så otroligt roligt att jag har suttit och skrattat över det i en kvart.
Det går tydligen rykten om mig i Hässleholm, eller Hästveda för att vara exakt. Tänk att dom saknar mig så mycket där så att dom måste hitta på rykten. Tydligen är det en brud som har hittat på att jag mår dåligt, är deprimerad, skär mig själv, går till psykolog och göra en massa dumma saker. HAHA! För det där är ju verkligen jag! Det roliga är att hon har sagt detta för någon vecka sen, under tiden jag har bott här. Det är konstigt vad mycket som andra människor vet om en själv. Jag menar ska man sprida rykten om någon så gör dom någorlunda trovärdiga iallafall!
Och hade dom här ryktena stämt, så hade hon varit den sista av alla människor som jag hade berättat det för. Vi har inga gemensamma kompisar, hon är några år yngre än mig och jag har aldrig pratat med henne, eller möjligtvis när jag var 10 år och gick i grundskolan, MÖJLIGTVIS!

Sjukt kul var det iallafall tyckte jag, det förgyllde min kväll :)

nov. 17. 2009

Nu har min pappa varit tillräckligt orolig för mig för att jag ska låta bli att skriva. Dock har jag lugnat ner hans upprörda nerver genom att prata med honom.
Igår jobbade jag först några timmar på caféet, jag har numera bytt till deras nyöppnade café istället för det gamla som jag var på innan. Det var himla trevligt och jag trivs jättebra där! :)
Sen var jag som sagt hemma några timmar, sen gick jag till Ted Baker på introduktion, 8 stycken var vi som var nya där. Det var himla mycket information som skulle in i mitt huvud, fast vi hade kul iaf. En av dom nya som ska börja där är en tjej från Sverige, Lund rättare sagt. Sjukt trevlig tjej som jag umgicks med några timmar efter introduktionen.

Idag så började jag vid 8 och jobbade några timmar tills det blev lungt där. Sen gick jag hem och skulle kolla på det nya Ullareds avsnittet, det slutade med att jag somnade och sov i 5 timmar. Så nu är jag orolig för att jag inte kommer kunna somna inatt. Jag ska iallafall gå och laga mat nu, Helle tog ju med sig lite mat. Så ikväll blir det falukorv, makaroner och kidneyböner! MUMS! Som jag har saknat det.
:D


nov. 16. 2009. Natt

Nej, nu blev klockan sådär mycket igen. Jag hinner inte berätta något just nu, men mycket har det hänt idag, får ta det imorgon istället! Nu måste jag försöka sova, om det går med en massa pratandes (och halvpackade, speciellt han som försöker gå uppför trappan just nu men har redan ramlat tre gånger) fransmän i vardagsrummet.
Godnatt!

nov. 16. 2009. Nummer 2

Sådärja! Nu har det blivit dags att bege sig mot jobb nummer 2, Ted Baker!
Sa jag förresten att jag tog bort 40 andra människors chans om det här jobbet, även fast jag missade den egentliga intervjun?
Fan vad jag är bäst!

nov. 16. 2009

Jaha, nu är jag ensam här igen! Och herregud vad trött jag är! Jag och Helle gick ju som sagt ut igår och vi var väl hemma vid 2 eller nått, sen ringde klockan kvart i 7. Så jag gick upp, sa hejdå till Helle och sen började jag gå till caféet i ösregnet.
Nu har jag nästan nyss kommit hem och ska ta det lugnt en stund, sen ska jag gå och jobba på Ted Baker klockan 3.

Jag har även fått tider på caféet varje dag denna veckan. Ska hjälpa till under frukosten varje dag. Äntligen börjar jag få lite jobb så att jag kan tjäna lite pengar ;D

Nej, nu ska jag nog gå och äta lite frulle, det har jag helt glömt bort.
Puss


nov. 15. 2009

Idag har vi varit ute och shoppat hela dagen!
Vid halv 5 så gick jag till caféet för att gå en utbildning om Mat, hälsa och säkerhet.
Varade i tre timmar sen gick jag hem och tittade på alla kläder som Helle köpt medans jag var på utbildning!
Nu ska vi gå ner till stan och kolla på Shane(Helles kompis, inte min) när han spelar på en pub. Skoj!
Puss!

nov. 14. 2009. Helle gästbloggar.

Jag är så het så het... gott me vin. Eller inte! Det var ett jäkla JP vin det här. Har inte testat just denna sorten innan. Men ner ska det.
Jag har superduper kul. ÄLSKAR DUBLIN! Mitt andra hemland.
Det var verkligen jätteskoj att se min älskade lillasyster på flygplatsen. Fällde minsann en liten tår när jag tänkte på henne på väg ut genom portarna på flygplatsen. Sedan dess har vi nog inte hållit tyst en enda sekund (bortsett från när vi sovit) såå mycket skvaller som måste berättas.
Festen här i huset var intressant. En massa olika nationaliteter och en mycket god kaka som killarna från Frankrike bakat. Imponerande! Jag gillade skarpt en liten påg från Irland, som även kunde lite danska eftersom han bott i Danmark två år. Försökte flörta så gott jag kunde... men tji fick jag. Han var typ tillsammans med en tjej här i huset.
Idag har det blivit en del shopping. Men inte så farligt som det brukar kunna vara. 2 klänningar, två par jeans, 3 par festelinnen, 3 par nattsärkar, ett par pyjamasbyxor, en munktröja, ett halsband so far!! Hittade även en grå vinterjacka, men de hade inte min storlek hemma. I så fall får de beställa hem den och då får min kära syster skicka hem den med posten till mig. Ska bara ta en liten funderare hur mycket jag vill ha jackan.
Nej nu jäklar har jag inte tid mer. Öppnar en smirre här på rummet och njuter av att vara i min systers sällskap :)
LOVE U!!
Snart blir det utgång till nattlivet!!!

/BrunettSally (den nya heta bloggaren efter BlondinBella)

nov. 14. 2009

Igår hämtade jag upp Helle på flygplatsen vid halv 11. Sen åkte vi hem till mig och slängde in hennes väskor och så fick jag en massa godis och mat som hon hade med sig till mig!
Efter det gick vi direkt ut på stan och åt lite och gick lite i affärer.
Klockan 2 gick jag på en intervju på Ted Baker, det gick himla bra och dom sa att jag fick jobbet om jag ville. Så vi bestämde att jag skulle höra med dom på caféet om hur det blir där och att jag sen skulle komma tillbaka som idag och berätta hur jag gör.
Sen gick jag och jobbade på caféet mellan 3-6. De sa att de kunde ge mig deltid där, men inget mer för tillfället.
Efter att jag jobbat klart mötte jag upp Helle och sen gick vi och handlade och gick hem hit igen.
Här hemma hade de andra börjat festa lite smått, så vi gick och duschade och gjorde oss i ordning. Sen gick vi ut och umgicks med dom andra.
Vid halv 1, tog vi en taxi ner till stan och gick till en pub. Jag söp syrran under bordet och blev bjuden på dricka av en gammal franskman. Efter att Helle somnat på den andra puben kände jag att det var dags att ta hem gamlingen, så vi hoppade in i en taxi och åkte hem och sov istället.

Imorse vaknade vi vid 10 sen gick vi upp och åt frukost, gjorde oss i ordning och gick ut på stan. Så vi har varit ute och shoppat hela dagen och efter ett antal shoppingkassar och några timmar senare så gick vi till Pizza Hut och åt 3-rätters middag. Gott var det! Och nu är vi hemma och ska snart gå ner på stan och roa oss!

Jobbet har jag ju inte berättat om heller, numera har jag 2 deltidsjobb. Båda ställena gick med på det och tyckte att det var okej. Så på måndag ska jag jobba mina första timmar på Ted Baker. :)


nov. 13. 2009

GODMORGON!
Oj vad jag har längtat efter denna dagen. Helle kommer hit och bara lite mer än en timme och nu ska jag åka till flygplatsen och hämta upp henne! :D

nov. 12. 2009. Whelans

Jädrar vad duktig jag har varit idag, har städat hela huset tillsammans med Silke endast för att Helle och Silkes familj kommer imorgon och vi vill att det ska se fint ut. Sen har jag tvättat en jädra massa, 2 maskiner för att vara exakt! Sen har jag lagat mat och varit nere en runda på stan. Slitsam dag detta!

Nu måste jag springa fort som tusan ner till stan. Ska möta upp Sarah kvart över, sen ska vi gå till Whelans och kolla på Shanes band och dricka lite öl. Ska hem tidigt ikväll dock, så att jag är pigg imorgon!

HEJDÅ! :D

nov. 12. 2009

Är det dåligt att äta gammal yoghurt?
Jag åt lite yoghurt till frukost för en timme sen och jag har nu lite halvt magknip.
Jag hade en massa såna där små yoghurtar som man köper i en massa olika smaker och tänkte att jag måste äta upp dom innan dom bli för gamla. Innan jag började äta så letade jag efter ett bäst-före datum på en av dom men hittade inte, så jag öppnade den och luktade och smakade och den både luktade och smakade normalt så jag åt den. Och jag åt en till. Sen skulle jag äta den tredje och det var helt plötsligt inte jordgubbssmak utan persika. OCH DEN smakade konstigt! Så jag kollade om jag kunde hitta ett bäst-före datum på den och ja, den gick ut för några dagar sen.

Åh jag är så dålig på såna där saker, mjölk kan jag inte heller med, jag vet att mjölk är gammal när den skär sig i téet. Anna kom hit och lär mig hur man vet att saker är gammalt? För det är du riktigt bra på! :D

Nu sitter jag och väntar på att min maskin med tvätt ska bli klar. Tvättar mina sängkläder och handdukar idag så att det är rent och luktar gott tills min kära syster kommer imorgon! :) Fasen, jag är nog världens bästa lillasyster!


nov. 11. 2009. Natt

Oj, jag glömde helt att uppdatera när jag kom hem och berätta hur det gick för mig idag på caféet. Det var sjukt lugnt där idag, så det fanns inte så mycket att göra. Vi städade lite och gjorde det snyggt.
Slutade vid halv 7 och sen gick jag hem och umgicks med mina husvänner någon timme.
Iaf, dom på caféet ville att jag skulle komma på fredag och jobba och att vi får hoppas på att det blir mycket att göra då. Dom kan inte avgöra om jag ska få jobbet eller inte om dom inte ser mig jobba under en riktigt stressig dag. Så vi får se efter fredag.

Har för övrigt tänkt väldigt mycket på Svinsjukan idag. Pappa oroar ihjäl sig över att jag ska dö. Anna likaså. Jag själv är inte så orolig. Jag har tänkt att jag lär nog inte bli smittad. Fast jag har börjat överväga att ta den, jag menar om jag dör, vad ska världen ta sig till då? UTAN MIG! Jag har så mycket annat jag vill hinna med innan det är dags för mig att trilla av pinnen. Nej, det skulle vara tråkigt att dö nu. Vänta 70 år, sen kan jag dö! INTE NU!

Nu ska jag ta och sova har jag tänkt. Imorgon är jag ledig och ska inte ställa någon klocka! WOHO!

Godnatt.

nov. 11. 2009. Jösses

En brutta här i huset är sjuk (!) idag fick jag nyss reda på.
Och nu börjar jag få panik och inbilla mig att det är svinisen som hon har fått.
Fast hon hade ingen feber sa hon, kan man ha svinisen då?
Kan man väl inte?
För säkerhetsskull ska jag nu låsa in mig i mitt rum tills hon är frisk.
Med undantag för när jag ska gå ut/gå in, hämta mat som jag kommer äta i mitt rum numera och när jag behöver använda toaletten.
Jag tänker inte prata med henne iallafall, det är en sak som är säker.
Så länge jag inte vet om det är svinisen eller inte, så håller jag mig på ett visst avstånd.

Nu ska jag gå och jobba!


nov. 11. 2009. Svinisen

Jo förresten, mamma och pappa här kommer en uppdate om svinisen. Ni oroar er ju hela tiden för svinisen och tror att jag ska insjukna och dö bara för att jag inte har tagit det där jädra vaccinet.
Jag har nu forskat i det här, 10 personer har dött av svinisen här på Irland. Dom har också börjat ta vaccinet och man kan anmäla sig till att ta den genom internet och välja var man ska ta den osv. Det ligger en läkarmottagning eller något i den stilen i närheten av där jag bor, enligt kartan. Jag har ingen aning om hur man kommer dit.
Jag vet heller inte om jag får ta sprutan här eller hur det fungerar.
Ingen av tjejerna i huset har tagit sprutan och ingen av dom har någon tanke på att ta den heller.
Nu vet ni iallafall hur det ligger till och behöver inte vara så oroliga över min överlevnad.
Sen får vi se om jag går dit och får mig ett skjut av svinvaccinet eller inte.


nov. 11. 2009

Bara 2 dagar kvar tills världens bästa syster kommer hit!

Tog sovmorgon idag, skulle gått upp vid 9 men när klockan ringde kunde jag inte röra mig av trötthet. Så jag ställde om klockan till halv 11 istället och det var helt klart värt det!
Nu har jag nyss duschat och ska nog ta och äta lite frulle snart.
Sen blir det jobb på caféet! Fick hoppa in extra idag, det känns lovande!


nov. 10. 2009. Kväll

Det gick bra på caféet idag, tror jag iallafall. Ska jobba imorgon igen och antagligen på torsdag och fredag också, var uppsatt då, så sköter jag mig så får jag nog jobba då också! :)

Intervjun på Ted Baker blev inte av, jag jobbade längre än vad som var sagt och jag hoppas på att jag kan få en ny intervjutid där istället.

Nu är jag extremt trött. Vet inte vad det är med mig, jag är trött 24/7 för tillfället och jag sover inte för lite. Hm, mysko är det iallafall!

Nej nu ska jag kolla på Ullared och sen ska jag sova.

Godnatt!


nov. 10. 2009. Lukestar

Nu ska jag snart gå och provjobba. Ser faktiskt fram emot det!
Under tiden jag gjorde mig i ordning så lyssnade jag på Lukestar och tänkte på när jag såg dom med Jesper på Siesta 2008.

Så det jag egentligen ville säga med detta inlägget var,
jag saknar dig Jesper.


nov. 10. 2009. färdigstädad

Öh, fy tusan. Det var ansträngande. Städning är inte min grej alltså. MEN nu ser det fint ut och äntligen kan jag gå rundor barfota utan att få matsmulor och smuts under fötterna. Nu ska jag bara få alla till att ta av sig skorna när dom går in i huset också... Lär inte bli helt lätt.

Idag ska jag iallafall provjobba på caféet och sen ska jag försöka hinna med intervjun på Ted Baker också. Det blir stressigt, men jag ska nog hinna det. Hoppas dock på att jag får jobbet på caféet idag så att jag slipper provjobba mer. Det är jobbigt att provjobba för jag måste ju vara sådär bäst som bara jag kan vara hela tiden. Det tar på krafterna.

Ikväll ska jag kanske gå ut också, Charlotte här i huset fyller 21 år idag och hon ska firas lite smått ikväll, på fredag däremot blir det STOR fest för henne här i huset. Så nu vet du vad vi ska göra på fredag Helle! Sen ska mina andra Dublinvänner också ut ikväll, till det stället med billig öl som jag blev så full på sist. HAHA. Men jag får se ikväll, ska jag inte jobba imorgon så drar jag nog ut, annars sitter jag hemma och tittar på Ullared (som jag aldrig såg igår).

Håll tummarna för mig att det går bra på caféet idag iallafall!

nov. 10. 2009

Nu ska jag göra det tråkigaste jag vet! Städa.
Städschemat har kommit till min tur och jag har 3½ timmes tid att fördriva.


Om 3 dagar kommer min kära syster till mig! :D


nov. 9. 2009. köttbullar

Sådärja, nu har jag varit på IKEA, det var fint och köttbullarna var goda!
Köpte även en massa svensk mat vid utgången, det var det bästa. Shane bara tittade på mig, skakade på huvudet och sen gick han efter mig som en svans och undrade vad allting var.

Ikväll ska jag kolla på det nya avsnittet av Ullared och inte göra någonting alls. Det låter som en bra idé.


nov. 9. 2009

Nu åker jag till IKEA och äter köttbullar och köper knäckebröd!


nov. 8. 2009. Fria vägar ut

Nu har jag varit duktig och varit och handlat och pratat med mina föräldrar.
Nu ska jag gå hem till Yoann och umgås med honom och hans vänner ikväll.








nov. 8. 2009. bald barista

Det blev inget IKEA, cpShane har fortfarande inte svarat. Så nu är jag sur på honom.

MEN dom ringde mig för ett tag sen från The Bald Barista, caféet som jag var och jobbade på igår. Dom vill att jag ska komma dit på tisdag och jobba. Vet inte om jag har fått jobbet, men hon ska väl se lite till hur jag sköter mig och så :) Förhoppningsvis leder det ju till jobb!

Nu ska jag snart gå ner och handla. Alla flingorna är slut, så det måste införskaffas snarast! Sen ikväll är jag bjuden till Yoann, några av hans kompisar skulle komma dit och han skulle laga mat.


nov. 8. 2009. FARSDAG

Ha en bra farsdag kära pappa!



Jag älskar dig!


nov. 8. 2009

Godmorgon! Vaknade av att Farmor och farfar ringde och väckt mig. Mysigt att prata lite med dom.

Igår slutade med att jag bara var hemma, jag var så trött och inte sugen på någonting till slut. Fick ett sms víd halv 12 av Annie att dom var på väg in till stan och att jag kunde möta upp dom om jag ville, jag tackade nej.

Vad ska jag göra idag då? Jag vill åka till IKEA, men inte ensam. Försökte tvinga med mig Yoann innan, men han jobbade och slutade inte förrän 4, så det hade blivit lite tajt med tiden. Jag försöker istället smsa Shane, men han sover säkert för han svarar inte. Jag vill ha köttbullar!! Och jag behöver verkligen köpa en Bästis klädvårdsrulle!
Nej, frukost nu först kanske?
Puss

nov. 7. 2009. öh

Jag är trött så att jag vill dö! Men jag vill inte sova, jag vill ut och ha kul. Men alla mina vänner här är tråkiga och trötta, så jag ska nog ha lite hemmakvällsmys med tjejerna här i huset. Alla är sega och trötta idag efter en hård gårdag.

Så hur gick det på provjobbningen då? Jo jag tycker minsann att det gick bra, när jag kom var det väldigt mycket att göra så jag fick leka diskpojke, eller flicka om det låter bättre, en stund. Sen fick jag stå i kassan lite och servera kunderna. Hon skulle iallafall höra av sig imorgon och meddela. HOPPAS HOPPAS!

Nej jag ska nog gå och äta lite nu, har trots allt bara ätit frukost och även fast jag inte är hungrig så vet jag att jag måste äta, kokar nog lite nudlar eller tar en macka för jag är för trött för att göra någon riktig mat.

HEJSVEJ!

nov. 7. 2009.

Ojdå, det blev visst lite senare igår än vad jag hade tänkt. Runt 4 slängde jag mig ner i sängen och somnade. Halv 10 hade jag ställt min klocka på, för jag tänkte igår att jag skulle vara jättepigg och bara ta det lugnt på morgonen. Jomenvisst, klockan 12 vaknar jag av något ljud utanför dörren. Inser ganska snabbt att jag nog har klickat väck mitt alarm i sömnen, eller så satt jag aldrig igång det igår. Får panik och rusar upp ur sängen och tror att jag har försovit mig och att jag missar caféprovjobbet. Sen tar jag några djupa andetag när jag tittar på klockan och ser att det är 2 timmar kvar tills jag ska vara där.

Nu har jag iallafall ätit fruskot och sminkat mig, nu ska bara håret plattas, sen är jag fit for fight!

Gårkvällen var väldigt rolig iallafall, vi dansade större delen av tiden, leo crowdsurfade(stavas det så?), ev fick blodfläkar på sin tröja som vi inte har en aning om var dom kommer ifrån, jag fick en ofrivillig smäll på näsan så att jag trodde att jag skulle få näsblod, gav tappade ett glas öl i marken och sarah fick glasskärvorna från glaset i foten. FAST trots detta var alla nöjda och glada och ingen hade ont av sina skador när vi gick därifrån.
Sen delade jag en taxi hem med Conor och Leo, dom var snälla nog att åka hem till mig först och sen hem till sig även fast det är en omväg.

Nej, nu måste jag skynda mig lite, vill ju inte komma försent idag. Vi hörs sen! Håll tummarna för mig!


nov. 6. 2009. kväll

Sådärja! Nu är magen mätt igen. Lagade nyss en utsökt måltid i form av pasta, tonfisk, lite rutten sallad och majonääääääääs. JÄTTEGOTT VAR DET! när jag kom hem så insåg jag att jag bara ätit frulle och då blev jag akut hungrig.

så vad har jag gjort för framsteg idag då? JO, det ska jag tala om. Ted Baker (klädesaffär för er som inte vet, inte ett café som min kära far trodde) ringde ju som sagt, ska dit på intervju på tisdag. Jag gick inom caféet och hon som äger det blev så glad av att se mig för hon hade helt glömt bort att ringa. Hon sa lite halvt förvånad "ringde inte jag dig?" jaja, hon tyckte det var bra att jag gick dit iallafall. För imorgon ska jag dit och provjobba några timmar! WOHO!

Sen gick jag och provjobbade på Fab (den andra klädesbutiken som jag även provjobbade på igår). Det gick bra tyckte jag, det var ganska lugnt där idag så det blev lite segt. Men dom skulle ringa mig i början på veckan och meddela hur det gått.

Så efter jag varit där kände jag att det här jädra korvjobbet ville jag verkligen inte ha och nu har jag ju 3 andra chanser till jobb, så jag ringde och sa att jag inte ville ha det. Sen gick jag hem.

Nu är klockan snart 9 här och jag ska snart börja göra mig iordning. Ska ut och bli full ikväll är det tänkt, börjar trots allt inte förrän 2 imorgon!

PUSS!


nov. 6. 2009. ted baker

Nu ringde dom nyss från Ted Baker,
jag ska dit på intervju på tisdag.
Korvgrejen känns längre och längre bort.



nov. 6. 2009

En vecka kvar tills min kära syster är här och en vecka tills jag får en massa hemmakvällgodis! Vet inte riktigt vilket jag längtar mest efter, syster eller godis? Svårt val där :)

Ja, snart ska jag iallafall gå till det där caféet och höra med dom om det blir någon intervju eller inte. Sen ska jag gå och försöka glänsa i den där klädaffären så att jag kan få jobb där! Jag ska vara så bra som jag bara kan, så att jag slipper korvgrejen.

Vi hörs sen ikväll!

nov. 5. 2009. kväll

Ja det gick väl bra med jobbet idag får jag väl säga.
Den första intervjun som jag var på visste jag ju inte riktigt vad det var. Tydligen så var det ett typ fabriksjobb, dom gjorde korvar där och dom sökte människor som kunde paketera korvarna.
Dom sa efter intervjun att dom skulle höra av sig ikväll och meddela.

Sen var jag och provjobbade i en klädesaffär i en timme, jag tror det gick bra för dom ville att jag skulle komma tillbaka och provjobba imorgon igen för att dom ville se mer av mig. Så imorgon ska jag vara där mellan 3-6.

När jag var klar där så gick jag och handlade och sen hem. Skypade lite med hela min kära familj som var hemma!
Korvgrejen ringde, jag får jobbet om jag vill ha det. Jag vill inte ha det men får jag inget annat så tar jag det. Det var bra betalt iallafall! Men vi får se imorgon, jag skulle ringa dom när jag provjobbat klart imorgonkväll.
Så imorgon hade jag tänkt att jag först skulle gå till caféet som fortfarande inte har ringt mig och höra med dom om det skiter sig helt där eller inte. Sen provjobba och sen får vi se efter det hur det blir med jobb.
Jag har ju ett säkert kort om jag vill.

Jaja, nu ska jag nog snart försöka sova. Godnatt!


nov. 5. 2009. Grattis Hampus



Grattis på 3årsdagen finaste älskade lille du!


nov. 5. 2009

Godmorgon!
Enligt Facebookuppdateringarna så är det snö där hemma. Jag vill också ha snö! Antagligen kommer jag inte få se snö denna julen, på grund av att dom inte har snö här på Irland. Det händer ibland, men det är ovanligt och då stannar det bara över dagen.

Idag ska jag som sagt först på en arbetsintervju klockan 12.45, sen klockan 15.00-16.00 ska jag provjobba i en klädesbutik. Hoppas det går bra! Hoppas även på att dom ringer från det där caféet idag, vill ju nästan helst jobba där!

Nej nu ska jag gå och äta lite frulle!


nov. 4. 2009. kväll.

Var ute på stan en runda idag som sagt. Jag var inom arbetsförmedlingen en runda och kollade jobb som kommit upp idag, hittade ett som jag mejlade på. Sen var jag på Social Welfare Office och fixade så att jag har rätt adress. Sist jag var där och skulle fixa det fick jag ett nummer som jag kunde ringa, dock var där typ en timmes kö när jag väl ringde och jag ville inte slösa upp alla mina pengar på mobilen på att sitta i kö. Så jag bestämde mig för att det skulle bli bättre och definitivt billigare för mig att gå dit och sitta i kö istället. När jag var klar där gick jag och kollade priset på ett par skor till Anna som jag ska köpa till henne. :)

Sen började jag gå hemåt för det började regna igen. På väg hem så ringde min mobil, jag ska på arbetsintervju imorgon och jag har ingen aning om vad det är för något, men jag vet var det ligger iallafall! Ska försöka hitta papprena här hemma om det så att jag har en aning om vad det är för intervju! Hoppas det är något fett.

Nej nu ska jag prata klart med anna, sen ska jag sova, så att jag är pigg imorgon! Två saker som kan leda till jobb är det som gäller imorgon!

Natti.

nov. 4. 2009. NEJ MINSANN!

Nej, nu smäller jag snart av. När jag vaknade var det solsken och mysigt höstväder och nu när jag gjort mig i ordning och klätt på mig och snart är på väg att gå ut så tittar jag ut genom fönstret och vad ser jag? JO REGN! och inte lite heller, så där mycket så att det blir jobbigt att se någon meter framför sig. Jaha, jag chillar lite till då, för jag vägrar gå ut nu.

nov. 4. 2009

Usch, jag är så trött idag. Jag som hade tänkt vara duktig och gå upp tidigt, fast det borde jag ha fattat redan innan att det inte skulle hända. Jag vaknade vid 10 och sen dess har jag hunnit duscha och ja det var det! Nu sitter jag fortfarande med handduken om mig med en mage som gör ont för att jag är hungrig. Men jag ska nog slänga på mig lite kläder sen ska jag äta lite frulle och sen ska jag bara ta det lugnt ett tag.
Jag ska ut och söka jobb idag, men under middagstid är det ingen bra idé att söka jobb, särskilt inte på caféer för där är fullt av människor och man känner sig bara ivägen och störig om man kommer in där då. Bättre att stanna hemma liten stund nu och söka jobb genom internet och gå ut och söka i eftermiddag istället :)

nov. 3. 2009. jobb?

Efter att ha varit ute hela dagen är jag nu hemma och kall. Det blåser och har sig och är kallt ute.
Det har gått ganska bra idag tycker jag. Hittade några ställen som faktiskt sökte efter ny personal så jag var så klart där och lämnade cv och pratade lite. När jag ändå var ute och gick så gick jag inom mitt gamla hem, hostlet och pratade lite med Nico som gav mig klubbor och blev glad av att se mig. Efter att vi pratat en liten stund så kom vi in på jobb och efter att jag berättat som det låg till sa han till mig att gå in på caféet som ligger i samma byggnad som hostlet, dom sökte tydligen ny personal där för dom skulle öppna ett nytt café också. Så jag gick in där och det kändes bra, hon sa att dom förmodligen kommer att ringa mig för hon tyckte att hon fick ett bra intryck av mig, hon skulle bara prata med den andra chefen också. Hon sa även att dom inte bryr sig om ifall man har baristautbildning eller inte, för dom vill att man ska göra kaffet på deras sätt och att alla fick genomgå samma utbildning! Så jag håller tummarna på det!

När jag var på väg hem ringde även min telefon, det var en klädaffär som jag var inne i igår som ringde och var intresserade. Så på torsdag ska jag provjobba i en timme där och se hur det går :)

Nu ska jag göra te och kolla på ett avsnitt av true blood!


nov. 3. 2009

Godmorgon, eller ja godmiddag för er där hemma!

Nu ska jag snart gå ut på stan igen och söka jobb. Jag är redan sjukt trött på att inte ha ett jobb, jag vill ha ett jobb NU! Jag får ångest av att inte ha ett jobb. Kan inte någon snäll själ slå en signal till min telefon och säga "hej, vi har ett helttidsjobb till dig om du vill ha det?" DET HADE VARIT JÄTTEBRA!

Inatt drömde jag att jag körde bil, det har jag gjort några gånger innan också. Jag drömmer att jag kommer hem efter en tid här borta och ska ut och köra lite bil. Jag har då helt plötsligt glömt bort allt som har med körning att göra och jag är värre på att köra än jag någonsin varit. Hoppas verkligen inte det är så när jag kommer hem. För här skulle jag då aldrig våga ge mig ut i trafiken, dom kör som galningar och dom kör på fel sida av vägen med ratten på fel sida till och med. Nej, jag hade nog orsakt olyckor om jag gett mig ut här.
Jag vågar för tusan inte ens cykla här.

10 dagar kvar tills Helle kommer, innan dess SKA jag ha fixat ett jobb.

Hejsvej!

nov. 2. 2009.kväll.

nu är jag trött i hela min kropp. sprang först ner till fas (arbetsförmedlingen) och kollade efter lite jobb. hittade några och gick till ett internetcafé och mailade dom. skrev även ut en massa cv:n där. sen var det bara att gå ut på stan och leta efter jobb. några timmar senare och alla cv utdelade så gick jag hemåt, på vägen gick jag inom affären och köpte mjölk, flingor, shampoo och sånt där viktigt.

men för att uppdatera om jobben så verkar några av dom ställena som jag har varit och lämnat cv hos idag positiva, 2 ställen sa även till mig idag att dom skulle ringa mig och anordna intervju nästa vecka. så vi får väl hoppas på att dom håller det också och att det inte bara är som dom säger. och så får vi hoppas på att något av ställena som jag mejlat svarar, det hade varit toppen!

det känns lite bättre nu med jobb måste jag medge. imorgon ska jag ut igen och gå på den södra sidan och söka jobb, sökte endast på den norra sidan idag :)


nov. 2. 2009

ja jag skrev ju inte så mycket igår, men jag var arg, besviken och mådde dåligt och gjorde ingenting så jag kände inte att jag hade så mycket att säga.

får hoppas på att jag har mer att säga senare idag. har vaknat nu för en halvtimme sen eller nått, ska hoppa in i duschen nu, sen klä på mig och äta frulle. sen ska jag ut och söka jobb. jag ser inte alls fram emot det, trodde att jag skulle slippa det, men icke!

jaja, snart kommer min kära syster hit, det ska bli kul! :D

nov. 1. 2009

röv. jag hade nyss ett missat samtal från det cafét som jag skulle börja jobba på imorgon, helt plötsligt hade dom hittat en utbildad barista som hade jobbat inom cafébranchen i flera år, som dom valde henne istället.
så nu är jag arbetslös igen och det suger, hårt.

RSS 2.0