united colours of benetton.

helt plötslit känns allting mycket bättre. gick inom united colours of benetton efter att jag varit nere på pull and bear(jobbet jag fick igår) och pratat lite med dom. dom på UCOB blev jätteglada och se mig och berättade att dom hade försökt ringa mig igår, men att dom inte kom fram. sen ville dom att jag skulle börja jobba imorgon!!!
så jag tackade ja till det jobbet. ringde till pull and bear och tackade nej. främst för att jag får mer timmar på UCOB, dvs mer pengar, dvs finare lägenhet! :D och mer kläder som jag kan shoppa! WOHO!
idag ska jag fira genom att äta lite kinamat ikväll, i min ensamhet! HAHA.

tredje dagen.

för första gången under denna tiden sitter jag här och längtar hem. jag vet att jag borde vara ute på stan vid det här laget och fixa med en massa saker. men jag är inte så sugen på det. men så är det väl, tredje dagen är den värsta dagen. det sa iaf jesper när han skulle sluta röka, det borde väl gälla hemlängtan också? fast står jag ut idag också, så blir det bättre imorgon. det är jag övertygad om!
om nu inte min familj och mina vänner kan flytta hit, ni kan väl skicka hit mina katter iaf när jag får lite hemlängtan?

NEJ RYCK UPP DIG NU ELIN! nu ska jag ut och försöka få tag i något jädra telefonnummer :)
hejdå :D


WOHO!

jag fick jobbet, yesyesyes. jag fick det! det var ungefär allt jag ville få fram av detta inlägget.

eller jo btw, jag har börjat få stora cravings efter morötter, ja just det morötter, jag som aldrig har uppskattat det innan eller ens riktigt gillat det. men jo då nu gör jag det. irland gör en konstig.

tisdag.

eller är det tisdag? det är det väl? jo det är det. jag är helt förvirrad i dagarna här!
idag gick jag upp vid 9, åt frukost, gjorde mig iordning och sen gick jag ut på stan med 50 cv i famnen.
efter att gått in alla butiker som jag skulle vilja jobba i och kom på var jag 40 cv fattigare och började traska hemåt. jag behövde mat i magen och jag behövde plåster till mitt skoskav. när jag var precis utanför hostlet ringde min mobil. det var chefen för en butik som heter pull and bear som ringde, hon ville att jag skulle komma på intervju en timme senare. jag blev nervös och stressad. sprang in, tog på plåster, lämnade mina cv i väskan och rusade ner på stan och åt något snabbt på vägen. 5 minuter innan jag skulle vara där stod jag en bit utanför och höll på att kissa ner mig så nervös jag var.
intervjun gick bra, tror jag iaf. det kändes bra. jag skulle få besked imorgon kväll eller i övermorgon, när de intervjuvat klart alla som sökt.
så håll tummarna för mig! eller ja, håll tummarna för att något av de andra också hör av sig! :)

ikväll har jag bara suttit och sökt jobb genom dublins arbetsförmedlings hemsida. jag är trött i huvudet och ska nog gå ut på en promenad snart för att få lite frisk luft. sen ska jag nog gå ner i källaren och se vilken film som visas här ikväll och kanske se den. annars ska jag nog se på svenska hollywoodfruar genom datorn. det lockar ganska mycket faktiskt. höööhö.

puss!

måndag.

mina ben är så trötta så det finns inte, det är till och med så där så att det börjar krypa i dom nu.
idag har jag gått och gått och gått. jag var på jakt efter social welfare office där jag skulle få mitt pps nummer så att jag kan få börja söka jobb och jobba. så jag var först på jakt efter turistbyrån, men orkade inte hitta den. så jag gick istället in på ett fancy hotell och frågade. jag blev då hänvisad till att gå över gatan och ner till vänster. och där låg det, fast det var fel för det här kontoret behandlade sjukdomsfall och liknande. så jag blev hänvisad till ett annat ställe vilket tog mig ungefär 40 minuter att gå. men när jag väl kom dit satte jag mig i kö. och i den kön satt jag i cirka en timme. när jag kommer fram till tanten i luckan berättar hon lite snällt för mig att dom bara har hand om familje och barn grejer. MEN att jag kunde gå till ett annat ställe. det här andra stället var heeeela långa vägen tillbaka och sen ungefär lika långt till. Ja, jag kunde tagit buss, men jag bestämde mig för att få motion och därmed också lära mig stan ännu bättre. när jag väl kom dit var jag iaf rätt, men var tvungen att ha ett intyg från hostlet att jag bor där, det räckte tydligen inte bara med ett kvitto som jag hört. så jag fick gå tillbaka genom hela stan till hostlet, hämta pappret och sen tillbaka dit igen. när jag kom dit för andra gången hade jag allt med mig, men det var cirka 1 och en halv timmes kö. så där satt jag med en skrikande unge bredvid mig och väntade snällt. sen kom jag fram och allting gick snabbt och lätt och imorgon kan jag börja söka jobb. för det har jag då inte hunnit med idag.
ikväll däremot har jag suttit och sökt jobb genom irlands arbetsförmedlningshemsida. jag har sökt på allt jag kan hitta. jag menar vill jag inte ha det är det ju bara att säga nej. fast där finns några godbitar som jag skulle vilja ha, antagligen precis som 5000 andra.

nej nu ska jag gå och sova. Pusselipuss.


dublin.

lite läskigt är det. allting har gått så snabbt. jag var iväg en vecka med jesper, sen hemma i 5 dagar. på dessa 5 dagar skulle jag hinna med så mycket som möjligt. tiden gick så snabbt där hemma och nu sitter jag här.
i en soffa på ett hostel mitt inne i dublin, med en massa bilar körandes utanför och en ambulans då och då. nu är jag inte längre på mitt lilla rum hemma i skeeröd där det enda som man hör utanför är en bil varannan timme, eller kanske en ko som råmar.
fast jag kan inte säga något annat än att jag gillar det. det är nytt, kul och spännande. att vandra gatorna upp och ner och fram och tillbaka känns konstigt och annorlunda. att inte veta när jag kommer hem nästa gång känns bara läskigt, så det försöker jag inte tänka på.
men något som jag konstigt nog faktiskt uppskattar med alltihopa, är faktiskt att jag är ensam, tro det eller ej. men det är faktiskt skönt att jag får ta allt i min takt, jag kan gå vart jag vill och göra vad jag vill. på något sätt känns det skönt att inte ha någon att prata med hela tiden, jag gillar att gå runt och titta och tänka och villa bort mig och hitta rätt igen, själv. fast jag saknar några fina människor där hemma redan.

är hemma ett par dagar.

jag kom hem i tisdags. och jag har inte hunnit vara aktiv och skriva. så det blir en snabb liten sammanfattning.
irland var toppen. alla trodde jag och jesper var tillsammans, det var kul och jobbigt. vi surfade, jag stod upp (!) anna sov hos mig när jag kom hem. åkte till lund igår och träffade emmi, sen åkte jag till sonia och drack öl. åkte hem med sista tåget. idag körde jag till frida i båstad och myste. nu sitter jag här i båstad och ska äta majs. sen ska jag köra hemåt.

hejdå!

äventyr på irland!

nu åker jag in till stan och möter upp jesper!
ses om en vecka om vi inte är vilse någonstans på irland.
puss.

special needs.

när vi hade kräftskiva och även firade mig lite för att jag skulle fylla år så fick jag en fin present av bella.
den är numera inramad, dock inte upphängd. men det gör inte så mycket, det gör jag sen.
men jag kan inte förneka att jag blev chockad när jag öppnade presenten.


äntligen.

om exakt 2 timmar sitter jag och jesper på tåget påväg upp till gbg! woho!
imorgon flyger vi som sagt till dublin för att sen ha semester en vecka på irland.
awesome!
men ikväll när tåget anländer till gbg kommer världens bästa dennis och möter oss på stationen. sen ska vi umgås med honom hela kvällen och natten. mycket bättre än att bo på något jädra vandrarhem, 1000 gånger bättre MINST. för så saknad som han är!

jag var färdig packad och klar för några timmar sen. och min packning är fan inte att leka med. det är den minsta jag någonsin har haft med mig. jag känner mig hyfsat stolt. och är faktiskt inte orolig över att jag inte ska klara mig med det lilla jag har. tänk om jag alltid kunnat packa så här lite?



nu ska jag göra mig iordning! så att jag inte behöver stressa mer än vanligt.

jobbig söndag.

igår var jag i hultet och festade till det lite. det var trevligt som attan.
förfest hemma hos emelie/grannenilägenhetenunder. sen blev det wärkstan och en jädra massa dans.
nattmaten på torget var något av det bästa på kvällen och jag är bäst på att tränga mig.
när jag gick hem till farmor&farfars hus för att sova hade jag så ont i magen att jag fick stanna till då och då och andas.

idag vaknade jag relativt tidigt och på hyfsat bra humör, så jag tog bilen och körde hem.
väl hemma kom det en massa släkt efter bara någon timme och skulle fira mig. jädra hittepå.
fast jag blev lite rikare under dagen. tänk om man skulle fyllt år några gånger i veckan, då hade man inte behövt jobba.

ikväll har jag gjort dåliga försök till att packa den lilla packning jag ska ha med mig imorgon.
det har slutat med att det ligger några plagg på golvet som jag ska orka packa ner.
imorgon.

nu ska jag nog gå och sova. jag är på sånt där konstigt humör som gör att jag kommer bli cp om jag är vaken ett tag till. och det vill jag inte.

godnatt.

ett år äldre.

jaja, nu har jag varit sådär dålig igen.
sist jag skrev var i söndags, tror jag?
i måndags kom iaf min älskade frida hit, det gjorde mig himla glad.
hämtade henne på stationen, fixade lite saker till mamma.
på kvällen var vi bara här hemma och myste.
satt ute i flera timmar och drack vin och rökte vattenpipa.

i tisdags fyllde jag år. det firade vi med att äta frukost på mcd, fancy ska det va!
sen körde vi till kstad och gick i lite affärer.
på kvällen var vi trötta och sega så vi lagade sushi och blev ännu tröttare och segare.
fin fin födelsedag.

i onsdags skulle jag börjar jobba klockan 12 så jag och frida åkte in till stan lite tidigare än vad vi behövde och gick och köpte kaffe.
frida hoppade på sitt tåg och jag hoppade på mitt.
efter att jag jobbat klart gick jag hem till farmor och farfars tomma hus och sov där.

började jobba klockan 6 imorse.
det var även min sista dag, vilket var lite sorgligt.
jag kommer sakna alla där så otroligt mycket.
det är lite jobbigt. men det får gå ändå.

nu ska jag snart sova innan mina ögon ramlar ihop. 

godnatt.

bilder från kräftskivan finns nu uppe på fejjan. orkar inte ladda upp så många här, om jag ens kommer ladda upp någon :)
hela dagen har till större delen tillbringats i soffan.
nu ska jag iaf gå och lägga mig. för jag är trött som tusan!


söndag.

ojojoj, idag mår jag inte bra.
men vi hade himla skoj igår iaf!
och det är ju huvudsaken.
nu ska jag försöka slänga på mig lite vettiga kläder och kanske sminka mig så att jag ser lite vettig ut.
snart kommer min syster sen ska jag och min syster iväg en runda :)

kräftskiva ikväll!

igår var jag och malin och kollade på bio i lund.
baksmällan blev det. roooolig!
sen skulle vi köra hem från lund. det gick mindre bra och vi var på väg mot malmö ett tag. sen stockholm, sen var vi även på väg mot göteborg. det slutade med att vi hamnade i löddeköping. där ringde vi desperat efter vägbeskrivning. vi höll även på att dö då malin fick för sig att vi skulle vända, det var visserligen en bra idé men inte mitt på en motorväg!

nu sitter jag här och lyssnar på lasse. det är mysigt. snart ska jag bege mig hem till julia och hjälpa henne lite :)
ikväll är det dags för kräftskiva. som jag har längtat! :D



hejdå!

det är september!

oj, ja jävlar! det är september nu.
det händer mycket i september.
det blir höst.
jag fyller år om 6 dagar (oj, jag blev jätteförvånad över att det var så kort tid kvar)
jag och jesper åker på äventyr på irland om 13 dagar.
jag flyttar ensam (HJÄLP!) till dublin om 25 dagar.

nej fan nu blev jag nervös. så mycket jag måste hinna med innan, så många jag vill hinna träffa innan! och jag som bara vill lata mig och sova bort dagarna. haha. som jag gjorde igår, jag låg hemma på en filt utomhus och sov i princip hela dagen. jääädrar vad skönt det var förutom när det kom en hund klivandes över mig, eller när han la sig på mig, eller drägglade mig i örat. när hunden väl inte var ute så kom det två katter och bet mig i benen, rumpan och fötterna. att dom inte dog är förvånande!

jaja, idag har jag jobbat, det kändes onödigt och jobbigt, då vi hade möte i någon timme under mitt 6timmars pass. även fast jag var sjukt pigg halv 5 imorse blev jag trött som attan till slut. konstigt? nej.

haha, nej nu blev detta lite osammanhängande känner jag, men det kan bero på trötthet och överkonsumtion av kaffe hemma hos katti ikväll.

godnatt.

nu har jag fått tummarna ur röven och slänger upp helgens bilder.


fina axel


<3


hanna, therese, katie, annika


hannah, tack ännu en gång för att du räddade mig från att frysa ihjäl i älmhult


ellen


therese


jag och therese


therese <3 toblerone


skorna! jag har aldrig varit så fascinerad över ett par skor som då. när är dom här ifrån 1900-frösihjäl?

RSS 2.0