okt. 31. 2009 halloween



Now we're ready and we will soon go. Shane is very hot as a girl if I may say so. :)

okt. 31. 2009

Godmorgon!
Idag är det den sista oktober och snart är det jul!
Vaknade vid 11 idag och sen dess har jag duschat, ätit frulle och sorterat mina strumpor. Nu förstår jag varför mamma gnäller över att jag bara har svarta strumpor för det är minsann inte lätt att para ihop dom, till sist tog jag bara några och parade ihop, sket fullständigt i om det var rätt eller inte. Men bara för det tänker jag inte sluta använda bara svarta strumpor för jag gillar inte andra färger, det känns fel. Haha.

Ikväll är det som sagt dags för Halloweenfest och jag är jättesugen på det just nu. Men innan dess ska jag gå och handla lite och så ska jag möta upp Shane och gå och köpa sushi! Sen ska vi hit och äta den och fixa kläder till honom, han ska vara utklädd till tjej så det är ju tur att han har mig! :)
Okej, jag längtar mer till sushin än till festen ikväll om jag ska vara ärlig!

Nej nu ska jag nog ta och dammsuga mitt rum, ja ni hörde rätt! Heltäckningsmatta är något av det mest fruktansvärda som har uppfunnits. Jag trodde faktiskt att det utrotades någongång i slutet på 90-talet. Fel hade jag, heltäckningsmatta finns på mitt rum och jag har haft stora funderingar på att dra loss den.


okt. 30. 2009 kväll.

ikväll har jag inte gjort ett dugg och det har faktiskt varit jätteskönt.
lagade lite mat innan, ris, kyckling och sötsursås :) sen har jag bara legat i min säng och glott på film. det enda som saknades var lite hemmakvällgodis.
jag är pepp inför imorgon! woho! halloweenparty som tusan!

nu ska jag sätta igång ett nytt avsnitt av true blood och sova.
natti!

okt. 30. 2009 svinissprutan

alla där hemma håller just nu på med att ta svininfluensa sprutan. här borta tror jag inte dom har börjat på det ännu. men jag bryr mig inte särskilt mycket för jag VÄGRAR att ta den. vare sig jag är på irland, hemma i sverige eller i mexico. jag tänker inte ta den. nej, jag vägrar. det finns för mycket biverkningar och saker kan gå fel då dom bara har slängt ihop lite av ditt och lite av datt och sen bestämt sig för att det här ska kallas vaccin mot svininfluensan!

här kommer den största anledningen till varför jag vägrar ta den!



okt. 30. 2009. baristaelin

japp! jag fick det! woho! numera går jag under namnet ms baristaelin. hahaha!
nej men jag gick dit så att jag var där klockan 2 idag, skulle vara där till 4. klockan 3 sa han att jag kunde gå hem och att jag skulle gå och byta om. jag blev lite orolig och tänkte nej, nu har det skitit sig.
men jag bytade om och gick ut. då sa han:
"ja, jag tänkte att du kunde gå hem nu. du får ju inga pengar för att vara här på prövodagarna och jag vill inte slösa bort din tid på det här."
fan tänkte jag, han är inte nöjd med mig.
sen fortsatte han: "ja, det är ju bättre att du kommer hit på måndag och jobbar och får betalt för det istället för att slösa bort tiden här utan att få betalt för det"
WOHOOOOO! jag blev så glad. jag tror jag sa tack tusen gånger.
haha. så på måndag börjar jag. vi skulle ta det vecka för vecka nu i början och se hur det känns osv. han ville inte skriva ett helttidskontrakt nu meddetsamma om jag nu inte skulle trivas där eller om dom inte skulle trivas med mig. vilket jag förstår.

iallafall när jag var där idag så fick jag stå i kassan lite och jag fick även testa på att göra min första cappucino! det var himla skoj!

tack alla som har hållt tummarna (och tack pappa för att du till och med höll dina stortår) för mig! det hjälpte minsann! :D



okt. 30. 2009

nu har jag vaknat och ätit frulle. ska börja göra mig iordning snart, sen ska jag gå till posten och posta ett paket till någon söt som fyller år snart, sen ska jag till provjobbningen. hoppas verkligen att jag får reda på idag om jag får jobbet där eller inte och förhoppningsvis att jag är glad när jag går därifrån!

igårkväll och inatt har här varit så mycket människor i vårt hus att strömmen gick flera gånger.
alla som bor i huset var hemma, plus att Silke hade 4 kompisar här. de pluggade tillsammans och hade en varsin dator. Samtidigt som charlottes bror och kusin hade kommit hit från frankrike och ska bo här över helgen. det var kaos, människor överallt och ingenstans. mitt under alltihop kom vår hyresvärd med sina barn och två andra tjejer och skulle visa huset för en tjej som kanske ska flytta in, för en av de andra ska flytta ut.
så jag låste in mig på rummet istället. för gick jag ut i vardagsrummet så var där värsta lanpartyt och gick man upp på ovanvåningen så var några i full gång med att göra sig i ordning för dom skulle ut. gick jag ut hittade jag däremot den franska brodern och kusinen som satt där och rökte och inte var det då cigaretter inte.
men vid 11 blev det tyst här för alla försvann istället :)

nej, göra mig i ordning var det ja!

okt. 29. 2009. kväll

så nu har det blivit kväll, igen.
jag gick som sagt ut på jakt efter en halloweenkostym innan. jag hittade inget speciellt, så jag bestämde mig för att jag skulle vara catwoman, kanske lätt måste jag medge då det bara behövs lite svarta kläder och ett par kattöron. själv slog jag till med en mask och nej jag menar inte en daggmask utan någon sorts ansiktsmask som tillhörde något kattgrejs. och sen köpte jag lite annat viktigt också.
men det kan nog bli skoj!

ikväll har jag inte gjort så mycket, som vanligt. legat i min säng och kollat på true blood. himla bra serie det där, hur har jag kunnat missa den innan? jag har för övrigt hittat en himla bra hemsida på internet där dom har nästan alla serier och filmer som man kan tänka sig! billigt och bra, man behöver inte ens registrera sig!

nu ska jag ta och sätta igång harry potter, jag ska nämligen spana in om robert pattinsson är lika snygg i den som han är när han spelar edward i twilight. antagligen inte, men man kan ju alltid hoppas!

godnatt!

okt. 29. 2009. eftermiddag

kom hem för ett tag sen, gick och tog en dusch när jag kom hem och sen har jag bara legat i min säng och segat och läst tidningar.

det gick bra på jobbet idag, tror jag iallafall. var där bara två timmar sen så pratade jag lite med chefen. han sa att han trodde att jag skulle passa där men att han hade en till som skulle komma under dagen och testa på det precis som jag. så han vågade inte säga något ja eller nej förrän hon hade varit där, vilket jag förstår. så han sa först att han skulle höra av sig ikväll och berätta hur det blir.
sen efter att vi pratat lite till så sa han "äsch, kom en stund imorgon igen och testa på det igen!"
så det känns ganska lovande tycker jag, han vill ju trots allt ha dit mig igen. och dom letade efter 2 nya att anställa, så jag har större chans att bli anställd kan man ju hoppas på!

nej nu ska jag klä på mig något och göra mig i ordning, sen ska jag ut och försöka hitta något som man kan ha på halloween! börjar få lite panik nu.

hörs ikväll! hejsvej!


okt. 29. 2009

nu är klockan 9 och jag ska snart börja traska ner till "jobbet" eller vad jag nu kan kalla det. det blivande jobbet förhoppningsvis! jag kan inte annat än att påstå att jag är lite nervös minsann. jag måste ju verkligen prestera det bästa jag kan idag så att dom blir nöjda med mig.

okej, håll tummarna för mig så hörs vi om några timmar när jag kommer hem!

okt. 28. 2009. jag, vuxen? nej skulle inte tro det.

jag har knappat in på mina vuxenpoäng under tiden jag har bott här! bara den senaste tiden har jag nästan blivit pensionär av alla vuxenpoäng jag skrapat in.
jag bor själv eller ja, utan mamma och pappa iallafall
jag lagar min egen mat, även fast det blir något med pasta varje gång så lagar jag faktiskt min egen mat
jag diskar efter varje gång som jag har ätit för att inte samla på mig en massa disk som är jobbig att diska sen
jag tvättar och jag tror att jag har koll på hur man gör nu
igår gick jag och köpte en tvättställning för att det är dyrt att torktumla
jag skriver handlelista när jag går till affären
jag kollar efter de billigaste sakerna på varje sak jag handlar
jag tar med mig påsar till affären för att spara på miljön (nej nu ljög jag jag skiter i miljön, men försöker däremot spara pengar)
för att skrapa in mer vuxenpoäng än vad jag redan har så började jag (MAMMA LYSSNA NU!) dammsuga vårt storarum idag utan att någon sagt till mig och det var inte ens min tur. vilken anledning hade jag till detta då? jo jag hade lite tid över och tycker att vårt storarum för tillfället är något utav det äckligaste som finns! och om jag säger att det är äckligt då är det inte bara lite skit i ena hörnan, då är det verkligen skitigt.
att tjejen som faktiskt som har det i uppgift denna veckan faktiskt kom efter 5 minuter och sa till mig att sluta för att hon tänkte göra det efter att hon ätit är ju en helt annan femma. det är ju faktiskt tanken som räknas

nej nu blir jag nästan gråhårig av att sitta här och ens bara tänka på alla dessa sakerna.
bäst att jag tänker lite på bajs och skrattar och drar ner mina vuxenpoäng igen till min verkliga ålder, 13 år.



haiiiii jag heter elin och är 13 år gammal och jag har köpt en fin torkställning för mina sista sparade pengar.

okt. 28. 2009

nu är klockan snart 1 här och jag har fortfarande inte orkat gå upp ur sängen. vaknade vid 10 och sen dess har jag legat i min säng och läst tidningar och kollat datorn. jag vet att jag inte har något viktigt att göra idag så det känns inte så farligt. det enda jag faktiskt måste göra idag är att gå och posta ett brev som jag har glömt bort att jag var tvungen att göra för längesen och så ska jag gå och meddela social welfare office att jag har bytat adress. jag har försökt göra det flera gånger innan men där är alltid en timmes kö och jag har inte haft tid att vänta så länge. jag gjorde ett försök igår men då hade dom stängt för 5 minuter sedan. så idag ska jag göra ett nytt försök!

kanske ska jag gå och äta frulle snart? kanske koka lite ägg? hur länge ska äggen koka så att dom blir sådär perfekta? får nog googla det nu.

vi hörs sen!

okt. 27. 2009. 1 månad

OJ! tiden går snabbt när man har skoj, jag har varit här i 1 månad nu! och så mycket som har hänt under denna tiden.

och det är mycket som har hänt den senaste timmen också!
intervjun gick bra tyckte jag, dom skulle ringa mig imorgon och säga om jag skulle komma och provjobba eller inte. Dom ringde nu för en halvtimme sen eller något och ville att jag skulle komma och provjobb några timmar på torsdag. Jag sa ja utan att tänka så mycket på om jag jobbade på Benetton eller inte. Så jag ringde Benetton och frågade om jag var ledig på torsdag eller inte. Självklart var jag inte det för en gångs skull. Så jag sa som det var, att jag behövde vara ledig på torsdag för att jag skulle provjobba på ett annat ställe. Min chef (inte bitchen) sa att om jag skulle jobba hos dom så fick jag inte jobba någon annanstans. Så jag förklarade hur läget var att jag skulle inte klara mig på att endast jobba hos dom i och med att dom inte ger mig särskilt mycket timmar och att jag antingen behövde ha ett till jobb eller ett annat heltidsjobb.
Hon blev då sur och sa att jag inte behövde komma imorgon eller på torsdag eller resten av veckan eller något mer alls, sen sa hon hejdå och slängde på luren!
Så, nu är jag arbetslös och inte ett dugg orolig, mest bara lättad. För Benetton var inte riktigt min stil, för bitchiga chefer och för mycket ändringar hela tiden med ens tider.
NEJ, jag vill ha det här jobbet på caféet och jag ska bannemig få det också! Imorgon ska jag sitta och plugga kaffe hela dagen så att jag kan verka duktig och få det utan tvekan.

Nu luktar hela huset mat för att dom andra lagar mat och jag är hungrig. Så nu ska jag gå och göra mat till mig.

Puss

okt. 27. 2009

nu har jag nyss duschat! inatt har varit en konstig natt. somnade i sängen med alla kläderna på framför en film på datorn vid 12. klockan 5 vaknade jag och var jättepigg så jag gick upp och tog av mig mina kläder och satte på mig myskläder istället sen gick jag och tömde tvättmaskinen och la in det i torktumlaren sen la jag mig i sängen igen och kollade klart på filmen. började kolla på en annan men somnade om igen under tiden.
klockan 11 vaknade jag och var jättetrött istället.
jag ska snart börja göra mig iordning och sen ska jag gå på arbetsintervju! håll tummarna för att jag klarar det. har suttit hela morgonen och pluggat in vad det är för skillnad på caffelatte och cafe au lait och vad det är för något i en caffe macchiato, caffe americano osv.
jag måste verkligen ha det jobbet, jag vill inte vara kvar på benetton längre. jag blir bara mindre och mindre sugen på det för varje dag som går.

en bra sak mitt i allt är att om 2 veckor och 3 dagar (tror jag att det blir) så kommer min kära älskade syster hit!

vi hörs sen när jag har varit på intervjun!
puss


okt. 26. 2009

det känns som om det har varit världens längsta dag idag. gick upp vid 7 för att anna skulle åka hem, tyvärr. vid halv 9 stod vi och väntade på bussen som skulle ta oss ut till flygplatsen. den kom aldrig och vi fick hoppa in i en taxi istället, någon gata var avstängd eller nåt sånt.
vid 11 var jag tillbaka från flygplatsen och sen dess har jag inte gjort något vettigt alls.
nu ska jag däremot gå ut en liten stund. ska gå ner till fas (arbetsförmedlingen) och se vad dom har för nya roliga jobb. sen ska jag gå och se vart det är jag ska på arbetsintervju imrogon och sen ska jag gå och handla glödlampor, mjölk och flingor. egentligen borde jag inte handla flingor för jag överkonsumerar det här borta, 2 paket på 1 vecka känns inte riktigt friskt! fast dom är billiga och nyttiga så det är nog inte så farligt ändå?

nej nu stänger fas och 35 minuter så jag måste gå nu så att jag iallafall kan vara där i 30 minuter.

puss

okt. 25. 2009

idag har vi varit världens tröttaste. vaknade klockan 1 och insåg att klockan bara var 12 pga vintertiden!

igår gick vi ut och åt kinesbuffé tills vi nästan spydde. sen gick vi till en pub och drack lite öl och anna briljerade med sina engelskakunskaper med en brasiliansk kille som sög på engelska! hon var duktig.
sen gick vi till en annan pub och mötte upp mina pojkar! det var roligt och somliga blev lite för fulla som vanligt. men det var fint. sen skulle vi gå hemåt och fick följe av shane, gav, ev och den nya killen med blått örhänge. på vägen hem åts det, vissa hamnade nästan i slagsmål och vissa gick nästan vilse.
väl hemma här hamnade 3 killar i min säng medans dom lekte gissafilmleken. sen slängde vi ut dom och dom fick gå hem med sig!

idag har vi varit ute på stan en lite runda, åt brunch och drack kaffe och köpte sushi med oss hem. och nu har vi duschat och nyss ätit upp sushi och snart ska vi börja gå ner mot staden för ikväll ska vi gå på bio och kränga popcorn!

imorgon åker anna hem, jag är lite ledsen över det kan jag meddela.

nu ska jag platta mitt hår, sen måste vi gåååååååå!

PUSS

okt. 24. 2009. kväll.



anna är bäst! och jag är så jävla (förlåt) glad för att hon är här!

okt. 24. 2009

"och sen hade vi en liten fin stund tillsammans"

anna är som sagt här.
hämtade henne på flygplatsen och jag var så glad så glad!  vi gick hem och lämnade hennes saker sen gick vi ut på stan en runda. efter att vi varit ute ett tag gick vi och handlade och sen gick vi hem och drack öl, gjorde oss i ordning och lagade mat. vid 10 gick vi ner på stan och drack mer öl. det slutade med att vi hamnade på en pub där det för kvällen mest var en massa töntar. men vi gillade det för dom dansade vackert. heehe. vid 2 gick vi hemåt och åt det sista av maten som vi lagat tidigare och sen somnade vi som små bebisar i min säng.

idag ska vi snart ut på stan när vi har orkat ta oss upp ur sängen. mitt jobb ringde och väckte mig innan idag och sa att jag inte behövde jobba! TACK FÖR DEN DU! ännu en anledning till varför jag måste byta jobb. visst det var ganska skönt att slippa jobba idag iochmed att anna är här, men ändå!

nu ska anna berätta en hemlis! hihi!
puss

okt. 23. 2009 bästa dagen!

dom ringde nyss från seven wonders café. jag ska dit på intervju på tisdag! så kanske blir jag barista på heltid! WOHO!

nu ska jag gå ner till bussen och åka ut till flygplatsen och hämta anna! :D denna dagen kan inte bli bättre!
puss

okt. 23. 2009

klockan är kvart över 9 och jag har redan varit vaken i en timme. inte likt mig, men jag kunde inte sova! FÖR IDAG KOMMER ANNA!!! om 2½ timme landar hon och jag är så jäkla glad!

nu ska jag göra mig i ordning och äta frulle.


okt. 22. 2009

idag har jag jobbar 9-5. vilket har gjort att jag har gått runt större delen på jobbet och sjungit working nine to five, lalalala. sen jag har kommit hem har jag inte gjort ett skit. eller jo jag har lagat mat, ätit mat, kollat på tv och pratat med mamma på skype. och pratat lite snabbt med den där konstiga saken som kommer hit imorgon! :D :D
nu känns livet jättebra, anna kommer imorgon och jag är så uppspelt att jag knappt kan sitta still!
om några veckor kommer förhoppningsvis min kära syster hit och hälsar på mig!

för övrigt så har jag tagit bilder på mitt rum nu, men tänkte ta bilder på resten av huset också och lägga in allting samtidigt! så ni får vänta lite! detta är även en bra undanflykt för att slippa säga att jag är för lat för att lägga upp dom just nu.

nu ska jag kolla på true blood och försöka sova! klockan 11.45 imorgon ska jag stå på flygplatsen här i dublin och invänta min finfina vän.

sovgott.

okt. 21. 2009 träningsvärk

okej. jag måste nog börja träna! efter att jag bar hem mina matkassar igår så har jag idag en fruktansvärd träningsvärk i armar, rygg och nacke. jag borde nog börja röra på mig på något annat sätt än bara när jag går.
fast vid närmare eftertanke, njaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, jag struntar nog i det. jag är ju trots allt inte särskilt bra på det här med att träna. jag får helt enkelt gå hela tiden istället och inte ta bussen! det låter som en bra idé!
nu ska jag gå och lägga mig i sängen och kolla på något jag kan hitta på datorn.
imorgon börjar jag jobba klockan 9. så jag måste upp i tid.

godnatt.

okt. 21. 2009. regn

det var då tusan. det regnade när jag vaknade. det regnade inte när jag gick in i duschen. nu när jag är klar och ska gå ut så regnar det igen. jävla dublin.

men jag måste fixa saker, så jag måste gå ut. ska bara leta efter mitt paraply först!

okt. 21. 2009. jobb.

okej. en sak är piss här borta. jobbet.
en av cheferna, yvonne, hatar mig. jag vet inte varför men hon gillar inte mig alls. allt jag gör är fel och när jag gör rätt så är det fel ändå. hon är en bitch och skäller/ger mig massa kommentarer varje dag. det har till och med gått så långt att dom andra märker det. jag har ingen aning varför, faktiskt. hon bara hatar mig. jag får ta skit för saker som jag inte ens har gjort vilket jag tycker är fel.
tex, jag väntade på ett samtal från en annan butik och under tiden hade jag en kund så jag stod och höll i telefonen, precis när jag var klar med kunden så ringde det. när jag pratat klart skulle jag gå tillbaka och ställa telefonen i sitt ställ. på vägen dit frågar en kund mig om hjälp så jag står fortfarande och håller i telefonen. hon kommer då och skäller ut mig för att telefonen inte är där den ska vara.
hon har även frågat mig om jag är färgblind.
Y: "elin, har du problem med färgerna?"
J: "vad menar du?"
Y: "ja, asså har du problem med färgerna, typ är du färgblind?"
J: "haha, nej det är jag inte"
Y: "är du säker? för det MÅSTE du ha"
J: "nej, jag är säker, jag är inte färgblind"
Y: "nehe, och vad är det för färger här då?"
J: "svart och lila."
Y: tar fram en tröja "ja och vad är det för färg på den här tröjan då?"
J: "grå och svart"
Y: "PRECIS! och varför har du hängt den bland de svart och lila då? du vet väl att den inte ska vara där?"
J: "ja jag vet att den inte ska vara där och det är inte ens jag som har hängt den där. så skyll inte på mig den här gången!"

sen blev hon sur och gick iväg.

jag ska söka nytt jobb. så är det bara.

på tal om jobb. det har börjat en snygg kille på vårt jobb. och jag menar verkligen snygg! jag var så glad att jag hade något att göra under tiden jag jobbade, dvs titta på honom.
det finns en hake dock, vi tror att han är bög för vi tyckte han sa något om sin pojkvän någongång. TUSAN OCKSÅ! Haha.

nu ska jag springa in i duschen!


okt. 21. 2009

nu har jag äntligen fått mitt internet.
klockan 11 vaknade jag av att de plingade på dörren. jag for upp och öppnade. det var den fina internetinstallerarkillen som kom och skulle fixa nytt internet i vårt hus.
15 minuter och en två bredda mackor senare ropade han på mig att det var klart.
nu är vi lyckliga som små barn här i huset.

appropå huset, jag har ju knappt hunnit skriva något alls om det. flyttade ju som sagt in i måndags kväll. träffade bara 2 av tjejerna som bor här då. sammanlagt är det 6 tjejer som bor här och då har jag räknat in mig själv.
jag har det bästa och största rummet! HIGHFIVE! alla andras rum är fjuttiga och fula.
jag däremot har till och med en öppen spis (heter det så? öppen eld kanske? eller nej, men ni fattar) på mitt rum. LYXIGT! dock tror jag inte att det går att använda den, men det är ju inte det som räknas!
men vi har ett fint kök och badrum iallafall.

så vad har jag gjort den sista tiden då?
jo i fredags var jag ute och drack lite öl.
i lördags gjorde jag ingenting känns det som. eller jo jag kollade på xfactor på kvällen. xfactor är som vårt idol förutom att dom flesta suger på att sjunga och alla är fula. tacka vet jag idol!
i söndags gjorde jag nog inte heller något, var ute och gick en runda och packade min väska!
i måndags åkte jag till jobbet och sen på kvällen flyttade jag ju som sagt in. ännu senare samma kväll gick jag hem till yoan på inflyttningsfest.
igår gick jag till dublins arbetsförmedling och kollade lite jobb. sen mejlade jag och hade mig. inget ställe har hört av sig än. men jag håller tummarna! ska nog springa ner där en runda sen idag också! sen var jag och handlade igår med och det var även första gången jag saknade en bil här för tusan var tungt det var att gå hem med allt. och jag är dum och envis och bestämde mig såklart för att jag inte skulle ta buss. fast jag har ju fått veckans styrketräning tack vare det!

idag har jag som sagt inte gjort så mycket, gottat mig i att äntligen ha internet.
jag ska däremot gå och duscha snart, för annars kan jag inte vistas utomhus. och så ska jag tvätta ikväll. måste tvätta mina handdukar så att anna kan använda dom när hon kommer!

OCH OM TVÅ DAGAR ÄR HON HÄR!!!!!!!! 11.45 på fredag landar lilla fina hon! jag kommer antagligen gråta som ett litet barn och hoppa av lycka när jag ser henne!

här får ni en liten bild på mitt rum.


okt. 20. 2009

Ja, igar flyttade jag ju som sagt in till mitt nya stalle. Det verkar vara jattebra! forutom att internet inte fungerar for tillfallet, men det skulle bli fixat imorgon!
Mitt jobb daremot ar mindre bra for tillfallet, jag far inte tillrackligt manga timmar och dagar. De lovade mig 5 dagar i veckan, men denna veckan jobbar jag 2 och en halv dag. Men jag har hittat en arbetsformedling har i Dublin nu sa jag ska ga dit senare idag och kolla vad dar finns. Det sags att den ar jattebra!

Om 3 dagar ar anna har! Jag langtar som tusan och kan inte vanta tills hon kommer! Nej, nu kan jag inte tanka pa det mer for tillfallet for da borjar jag nog grata av lycka!

Pusspuss!


okt. 17. 2009

jag har inte skrivit pa nagra dagar. men jag bor hos grace just nu och hon har inget fungerande internet.
sitter hemma hos shane just nu, han lagar mat till mig. antligen har jag lyckats fa nagon att slava for mig.
pa mandag efter jobbet flyttar jag in i en lagenhet!!! det kommer bli awesome! sa ingen mer uppdatering forran pa mandag!

nu ska jag fa i mig mat.

om mindre an en vecka ar anna har!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D:D:D
fy tusingen som jag saknar henne!

pusspuss!

okt. 14. 2009 igen

jag sitter här, sur, bitter och arg. jag fick inte lägenheten som jag så gärna ville ha. dom gav den till en kille istället. varför en kille? JAG KAN BETE MIG MANLIGT OM DET ÄR DET SOM DOM ÄR UTE EFTER!
sjukt bitter är jag över det iallafall.

jag ska kolla lite lägenheter nu, sen ska jag gå och packa och sen sova. imorgon flyttar jag hem till grace tills vidare. bättre än ingenting!

okt. 14. 2009 kväll

SÅÅÅÅ nu har jag slutat jobbet! dom med lägenheten har fortfarande inte ringt. jag börjar bli lite orolig! JAG VILL HA DEN NUNUNUNUNU!!!
ikväll ska jag kanske gå och lyssna på något band med några som jobbar här på hostlet. sista natten med gänget, för imorgon drar jag från hostlet! :D WOHOOO! flyttar ju till mitt tillfälliga boende hemma hos grace så länge och hoppas på att inte behöva bo där alltför länge!

ojojoj, jag träffade en jätterolig kille igår också! HAHA. det var jätteskoj. han berättade för mig att han ville att folks första intryck av honom skulle vara att han var cool. efter en sekund la han även till OCH SEXIG!
jag började gapflabba och tyckte att denna killen verkar ju vara en skojfrisk typ. tydligen skojade han inte, tydligen är han bög, vill bli modell och han stod och dansade och plutade (heter det så?) med läpparna. rolig var han iaf.

okt. 14. 2009

nu sitter jag och äter frukost. blev väckt av jobbet för en timme sen, dom undrade om jag kunde börja en timme tidigare, så det var bara att slänga sig upp :)

var som sagt och kollade på lägenhetn igår efter jobbet och herregud vad fin den var. hon som bor där skulle ringa mig idag och meddela om jag får den eller inte. jag kommer vara nervös hela dagen och inte våga titta på min mobil. jag vill verkligen ha den! det hade varit toppen!

efter att jag varit och kollat på lägenheten igår drog jag och mötte upp killarna och sen gick vi ut och drack lite öl. vid 2 kände jag att jag inte skulle ha mer av det goda så jag gick hem. jag är så jäkla klok ibland! :)

idag mår jag förvånansvärt bra, eller ja det skulle ju inte skadat med någon timmes sömn till. men jag överlever!

nu måste jag äta upp och sen springa till jobbet! puss.

i'm in love.

NEEEEEEEEEEEEJ inte i någon grabb. Mamma, pappa, anna, ni kan vara lugna!

JAG HAR HITTAT EN JÄTTEFIN LÄGENHET SOM JAG SKA RINGA PÅ IMORGON! här är det snabba beslut. men åhhhh så fin är den. visst rummet som jag ska ha är inte det största . men det enda jag behöver är ju en säng och en garderob. åhhhh, och den är billigare än dom andra som jag har kollat på, visserligen bara 30 € billigare! men det är alltid något! och den ligger i position med tempel bar utmed floden. ojojojoj. jag vill ha den. JAG SKA HA DEN! hoppas det inte är några freak som bor där bara. jag håller hoppet uppe. men seriöst, bara kolla på den!

CROSS YOUR FINGERS FOR ME!


okt. 12. 2009

okej. jag var aldrig ens och kollade på rummet.
efter jobbet bestämde grace, en tjej på mitt jobb, att hon kunde följa med mig och kolla på det och hjälpa mig hitta dit. vi gick vilse och kom in i något skumt område. vi gick tillbaka och hittade några poliser och tänkte att dom kan vi fråga dom borde veta var det är. så vi gick fram till dom och frågade var det låg. till svar fick vi en skrämd blick och sen frågade dom "och vad ska NI göra där?" vi bara: "tja, vi tänkte kolla på en lägenhet där"
sen sa polisen att "jag får egentligen inte säga så här, men ni två ska inte gå dit!" dom berättade att den här gatan tydligen låg i en av de värsta delarna i centrala dublin. dom förbjöd oss att ens gå dit. för att tillägga poliser här och jättetrevliga och inte alls dumma i huvudet som vissa poliser i sverige är. dom berättade bara att dom ville mitt bästa och att om jag flyttade dit så skulle jag antagligen inte komma därifrån levandes eller iaf inte må bra när jag bodde där. dom berättade även att lägenheterna där kan vara jättefina inuti, men man ska INTE bo där, särskilt inte om man är ensam tjej. så vi blev lite skrämda och gick hem till grace och drack te istället.

sen kom vi fram till att grace har två sängar i sitt rum, så jag ska bo där tills jag hittar något eget ställe. så att jag inte behöver ha bråttom att hitta något bara för att jag är less på att bo på hostel. så på torsdag efter jobbet flyttar jag in där tills vidare. jag kommer visserligen dela rum med grace men det gör inte så mycket, hon är så snäll och söt så.

och anna, dom har redan sagt att om jag inte hittar något ställe tills du kommer så får du också bo där :D dom hade en extra dubbelmadrass som vi kunde blåsa upp!

nus ka jag kolla lite lägenheter, sen ska jag gå och sova. börjar tidigt imorgon! :)

11 DAGAR, SEN ÄR LYCKAN TOTAL!

OM 11 DAGAR KOMMER MIN BÄSTA VÄN I HELA VIDA VÄRLDEN HIT!



och här sitter jag och är lite tårögd för att jag saknar dig så mycket just nu!
låt tiden gå snabbt tills du kommer hit!


okt. 12. 2009

nu är det måndag igen och jag ska iväg och jobba om en timme.
inatt har jag äntligen fått sova helt ostört och som jag har sovit! jag känner mig äntligen utvilad. helgens sömn var ju inte mycket att skryta med direkt.
iaf, jobbar till 6.30 ikväll, sen ska jag iväg och kolla på ett rum som jag kanske ska flytta in i! :D
är det bra, fint, fräscht och om människorna som bor där nu är bra så kommer jag tacka ja, vilket förhoppningsvis leder till att jag flyttar in nu i veckan! det hade varit underbart skönt, jag är ganska less på hostel just nu.
rummet verkar jättebra enligt beskrivningen och bilderna. jag kommer att dela hus med en kille och en tjej. plus att jag får en hel våning för mig själv, om jag har fattat det rätt. och den ligger endast 5-10 minuters gångväg från city.

håll tummarna för mig nu, OKEJ?


okt. 11. 2009

drog som sagt ut igår. stack ner och mötte upp shane, sen gick vi hem till leo och förfestade utan leo. han kom aldrig hem från jobbet.
senare på kvällen drog jag, shane och gav ut. vi skulle till the church men kom inte in där, för där var tydligen 21.
så vi drog till något annat ställe och drack öl.
när allting stängde vid 3 gick vi och åt och sen följde dom mig till hostlet. det slutade med att vi alla tre låg och tittade på film här. när jag hade somnat en stund skickade jag hem dom och skulle gå upp och lägga mig. öppnar dörren in till mitt rum och håller på att snubbla över en full kille som ligger mitt på golvet och sover.
jag skrattade åt honom och sen gick jag och försökte sova. efter 5 minuter kommer hans kompisar som är ungefär lika fulla som killen på golvet och börjar skrika, prata, sjunga, skratta. efter 5 minuter får jag sinne på dom och ber dom hålla käften. INTE BRA, det gjorde att dom blev ännu värre. efter en timme eller nåt däckar dom äntligen.

sen vaknade jag klockan 8 av dom istället. då har dom vaknat till liv och för ungefär lika mycket oväsen.
2 timmars sömn inatt (Y)

nu har jag dock legat och sovit sen klockan 10 i en soffa på hostlet och nu ska jag nog gå och duscha, kan vara en bra idé har jag på känn.


okt. 10. 2009

jobbat hela dagen minsann!
nu har jag varit hemma pa hostlet en snabb runda och atit mina nudlar!
jag maste snart ga ner mot stan, kopa nagot drickbrt ikvall, las ol! sen ska jag mota upp shane och fa vagledning hem till leo dar det blir forfest! sen blir det nog welans senare eller nagot annat bra!

och imorgon maste jag upp innan klockan 10 och checka ut har  jag kommit pa, for imorgon ska jag byta rum. fan!

btw, jag hatar fransman numera ocksa! jag berattar historien imorgon. det enda jag kan saga ar att det nastan blev slagsmal pa vart rum klockan 4 inatt. ja jag var inblandad och ja jag var nara pa att sla! HAHA! mamma och pappa om ni laser detta, ta det lugnt. jag lag i min sang hela tiden och skrek istallet. jag slog ingen, JAG LOVAR! :)

nu maste jag skynda, hejda hejda hejda!

okt. 9. 2009. igen.

OCH jag skulle uppskatta om den indiska killen bredvid mig skulle kunna sluta spela "i kissed a girl" med katy perry jättehögt genom sina hörlurar om och om igen som han har gjort i två timmar nu.
eller för fem minuter sen slutade han faktiskt, nu sitter han och tittar in i datorn och skrattar istället. jag vill döda honom. äckliga tår har han också, håriga med jättelånga smutsiga naglar. KLIPP DOM INDIERJÄKEL(eller vad det nu heter)!

p.s. han luktar utlänning också.




nu måste jag nog förflytta mig ifrån denna varelse.
ja, duscha var det ja!

okt. 9. 2009.

nu är jag så trött på att leta efter lägenheter så att jag vill spy! dom som jag hittar och vill ha kostar 500 €, det är mycket pengar. MEN jag vägrar dela rum med någon annan. lägenhet är okej att dela, men inte rum för tusingen! jag måste få ha mitt eget rum. har dock hittat en lägenhet som kanske är ganska bra. ska åka och kolla på den på söndag om han som ägde den kunde då. så ni som läser detta!
SKÄNK GÄRNA PENGAR TILL HYRAN! det hade varit jättesnällt.

idag har jag varit och jobbat mitt längsta pass hittills, 9 timmar. imorgon blir det att jobba lika länge till. nu ska jag gå och duscha, koka lite nudlar, sen ska jag sova.

imorgon blir det jobb till 6.30 sen blir det party! WOHO!
på söndag ska det ätas sushi med sushioskuldernafråndublin. dom är konstiga, pudding kan dom äta till frukost (för er som inte vet vad puddingen innehåller, så struntar jag i att berätta det, för ni vill inte veta), men sushi har dom aldrig smakat! tur att exotiska lilla jag från sverige kommer hit och visar dom att det finns saker som är bra mycket godare än pudding! :)

okt. 8. 2009.

sitter på hostlet nu, ur högtalarna strömmar beirut och dom som jobbar här sjunger med. DOM ÄR JÄTTEROLIGA, vill jag bara tillägga. dom drog med mig och handlade innan, det var trevligt.
jahaaaaaaaa, vad har jag gjort idag då? sökt lägenheter, JOBBAT, ätit kalles prickiga, oj vad jag har saknat det. tyvärr har dom ju inte knäckebröd här så det blir inte riktigt samma sak. men NÄSTAN!

jag tror snart att jag ska gå och sova, jag börjar bli trött. sov ju trots allt inte så mycket inatt.
puss


Do you want to go to the seaside?

vaknade för en halvtimme sen och har gjort mig iordning. nu sitter jag på caféet på hostlet och dricker varm choklad och äter någon sanwich grej, för jag råkade missa frukosten imorse.
kvällen igår var himla skoj! var på någon stor pub som var hur bra som helst och billigt var där! ja, ojojoj, vad billigt det var, farligt billigt! gav spillde ut en öl över mig så nu måste jag tvätta, jag tycker ju inte ens om att tvätta!
efter att det stängde gick vi och åt allihopa, sen skulle alla hem till sig, men dom lät inte mig gå själv så shane följde mig till hostlet. väl på hostlet började vi spela biljard med två amerikanare och drack alkoholfri öl. när klockan var 5 kände nog alla att nej nu ska vi nog gå och sova.
väl uppe på mitt rum somnade jag sjukt snabbt!
men mycket trevlig kväll iallafall! :D


onsdagkväll.

nu har jag varit och jobbat.
jag har varit på lägenhetsvisning. jättefin var den, MEN jag var tvungen att dela med FEM andra tjejer, bara det är ett stort problem för mig. att det sen även bara fanns ett badrum gör saken ännu värre. det skulle nog aldrig funka. eller badrummet har visserligen inte jag så stort problem med. men att bo med fem andra tjejer, jag hade ju dödat alla efter ett tag! antagligen iaf.
nu har jag gjort mig iordning och sitter och väntar på att dom andra ska komma och hämta mig, sen ska vi ut och dricka lite öl! hihiii.

puss.

onsdag!

nu sitter jag här och väntar på att jag ska gå till jobbet. om 5 minuter har jag tänkt mig att jag ska traska dit, då har jag en kvart på mig att ta mig dit innan jag börjar. att gå till jobbet tar 3 minuter. jag ska nog hinna?
igår satt jag bara här på hostlet och degade.
ikväll däremot blir det andra bullar!
jag slutar halv 7, sen hem byta om, äta och lite sånt där viktigt. sen bli uppmött av shane och company och gå vidare till någon pub och fira gavs 20års dag! kan nog bli himla trevligt! det var trevligt sist iaf!

det bästa av allt, jag börjar inte förrän 2 imorgon :)

pusspuss!


1 döv, 1 halvdöv och en hörande?

nej, lägenheten var inget vidare! eller jo den var jättefin och allt sånt. men där bodde två tjejer till, den ena var halvdöv och hörde ytterst lite och den andra var heldöv och hade inte hört om jag så hade lagt av världens rap i hennes öra. det hade nog inte riktigt fungerat om jag bott med dom, det enda jag kan på teckenspråk är "jag heter elin" och sjunga lilla snigel. det kommer man inte så jättelångt på.

jag får helt enkelt kolla vidare :)

jag somnade visst.

oj då, jag gick och åt och sen skulle jag bara gå upp på mitt rum och hämta en sak. jag råkade nog somna :)
fast det var skönt.
nu ska jag iväg på lägenhetsvisning! vet inte om jag vill ha den, men det skadar ju inte att kolla!
hoppas det har slutat regna bara.

lägenhetssökning!

trååååååååååååkigt är det! jag vill ha en lägenhet nununu! jag orkar inte sitta och söka på lägenheter. fast vad ska jag annars göra idag, det pissregnar ute och jag måste ju ha en lägenhet. jag kan ju inte bo på hostel hela tiden. om 3 veckor SKA jag ha fixat en lägenhet så att jag kan ta emot fint besök! :)

föresten!

ja föresten! om någon vill skicka något till mig mottages dessa saker mer än gärna!

godis från hemmakväll
knäckebröd
kalles prickiga
mamma scans köttbullar
rödbetssallade
sillmacka
kebab från bella donna
havrefras + youghurt
marabou choklad

eller något annat gott, jag får konstiga cravings efter allt möjligt här borta

p.s anna detta är en STOR pik till dig ;D särskilt de först och sist nämnda sakerna!

godnatt!

nu ska jag snart gå och lägga mig.
jag tänkte lägga upp mitt irländska nummer här om någon vill ha det, annars skit i det :) 0871410583

anna kommer kanske hit om 3 veckor!!!!!!!!
det gjorde min kväll.
sovgott.

5/10

åh gud. jag skulle aldrig gått ut igår. jag är dödens trött. även fast jag bara drack 1 öl när vi var ute och gick hem i tid så är jag trött och vill bara gå och lägga mig. men nej, jag måste gå och fixa mitt bankkonto idag! sen ska jag jobba :) sova får man göra när man blir gammal.

nu har jag nyss ätit frukost och nu sitter jag här och bara gäspar och orkar inte gå upp och göra mig iordning.
och dom säger att det är synd om barnen i afrika! inte om man jämför med mig!

anna kanske kommer hit om 3 veckor, måste kolla upp så att jag inte jobbar då! DET HADE VARIT AWESOMEEEEEE!


söndag.

efter att ha sovit några timmar igår mitt på dagen, vaknade jag upp med en lite mildare bakfylla. men jag hoppade in i duschen, gjorde mig i ordning. sen gick jag ner på stan och mötte upp conor, en kille som jag och  jesper träffade när vi var i galway! vi gick och åt och försökte få bukt med min bakishet. det hjälpt med kinamat vill jag lova! sen gick vi och köpte några öl och gick och satte oss vid floden. vid 10tiden, stack vi till en pub och mötte upp hans vänner, sen hade vi en himla trevlig kväll där, trots dessa jädra missförstånd hela tiden! vid 3 stängde puben, vi gick till mcdonalds och åt, eller ja, jag stannade utanför och snackade med en av dom andra. sen skulle dom på efterfest, så jag gick hem. efterfesten var nämligen åt helt fel håll än vart jag bor.

idag mår jag förvånansvärt bra och nu ska jag gå ner och hämta min tvätt! JAPP! JAG HAR TVÄTTAT FÖR FÖRSTA GÅNGEN I MITT LIV. nu får vi bara hålla tummarna för att jag inte har råkat krympa något eller nåt åt det hållet :)

åh gud.

ja, jag gick ut igår. det blev himla trevligt faktiskt. hittade en slovensk tjej här på hostlet och den där killen från mexico, så vi 3 gick ut. efter lite för mycket av det goda för oss alla tre gick vi hem vid 5tiden.
påminnelse till mig själv, jag är INTE kompis med killen från mexico längre. han är läskig.

nu ska jag sova lite, ikväll får jag sällskap från galway! (Y)

fredagkväll!

morotskaka! har dom det här i irland tro? JAG ÄR IAF JÄTTESUGEN PÅ DET!

en sak som jag är ganska nöjd med är att jag äntligen har fått några som jag iaf hälsar på. JAG VET JAG ÄR TUFF!
jag har sammanlagt 4 vänner, eller ja vad man nu kan kalla det här på hostlet!

- den första har pratat med mig sen första dagen, jag gillar inte honom för fem ruttna ören. han är liten, tjock och amerikan. han jobbar med att stå och hålla en skylt hela dagarna där det står något reklamgrejs på (DET måste han ju tjäna mycket på) för att tillägga gör han själv dom här skyltarna, jaaa då kan ni förstå hur vackra dom är! han bruka även dyka upp flertalet av gångerna som jag är i mitt skåp där jag förvarar mina värdesaker. då brukar han säga något i stil med, "åhh, du är då alltid här när jag är här" sen går han utan att ta något. för någon dag sen berättade han även att han köpt ett passfodral så att hans pass inte skulle skadas. det var babylila och inte alls snyggt. han tipsade mig om det och rekomenderade mig till att köpa det. sen frågade han även mig om färgen matchade honom. jag skrattade och svarade "jaja, självklart!" då log han och såg glad ut! jag borde väl tillägga att jag fortfarande inte vet om han var seriös eller ironisk. FIN KILLE DET DÄR!

- den andra är två personer, ja alltså inte tvekönad eller något sånt. utan det är två tjejer, från PIIIITE (piteå, för er som inte förstår) dom är snälla och jag bor i samma rum som dom. dock ser jag bara dom när jag går och lägger mig, sover eller vaknar. undrar var dom håller hus? kanske har dom något fett ställe som dom brukar hänga på? :)

- den fjärde är en kille ifrån mexico. jag vet inte om han är trevlig eller stöter på mig. han kom nyss fram till mig och pratade lite. sen gick han iväg och blinkade åt mig, ni vet inte en sån där vanlig blinkning som man gör flera gånger om dagen utan en sån där flörtblink. eller ja, det var ju vad jag fick för mig att han gjorde iaf, han kanske bara hade skit i ögat? nej jag är dålig på sånt där. hade jag vetat att han bara ville vara trevlig hade jag nog frågat om vi skulle gå ut och ta en öl. men om han stöter på mig så vågar jag inte det! :) nej bannemig!

nu ska jag ut och gå på jakt efter morotskaka/sushi/något annat ätbart gott som inte är snabbmat. kanske hittar jag lite öl på vägen också?


fredag

ojsan! jag har kanske rakat tappa bort min adapter sa att jag kan anvanda vagguttagen har. dom har namligen inte samma som hemma i sverige sa man maste ha en extra kontakt. jattedumt ar det verkligen, men jaja. jag ska leta mer ikvall och se om jag kan hitta den, den ar ju anda min systers. sa om du laser detta, JAG KOPER EN NY TILL DIG! antagligen ligger den langst ner i vaskan, for den ligger inte dar jag tror att jag har lagt den. jag far ga och kopa en efter jobbet ikvall. :)

jag upptackte idag att jag har 2 trosor och 2 pars strumpor kvar. detta betyder alltsa att jag maste tvatta snarast. MEN HUR FAN GOR MAN?! det skulle varit bra om mamma hade kunnat komma hit och tvatta till mig som vanligt. jag var nyss nere och kollade pa deras tvattmaskin och den ser INTE ut som hemma. jag hittade inte ens gradknappen, eller vad det ar for nagot. och nej, jag har aldrig tvattat i hela mitt liv, eller jo jag handtvattade nog en troja en gang! :) jag har tagit en bild pa tvattmaskinen som jag ska skicka till mamma och hoppas pa att fa instruktioner genom det viset. jag ska klara det! :D sa svart kan det val anda inte vara?

nu borjar jag jobba om en timme! skojskojskoj!

puss

första jobbdagen!

första dagen av klarad och allting känns toppen. jag tror det gick bra för jag ska jobba imorgon igen :)



nu ska jag gå och läsa lite i min bok och sen sova!
puss!


jobb!

ojojoj, forsta jobbdagen nu. jag sitter har och ar lite nervos och vantar pa att tiden ska ga. har redan varit klar i en timme och nu ska jag borja traska bort dit. hall tummarna for mig att det kommer att ga bra! :)

RSS 2.0